Το MINI αναπτύσσει ηλεκτρικά John Cooper Works

Σύμφωνα με το MINI, μια νέα πλατφόρμα που αναπτύσσει η βρετανική εταιρεία θα επιτρέψει σύντομα την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός σπόρ μηδενικών εκπομπών με τον ηλεκτρικό κινητήρα της οικογένειας John Cooper Works.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στις επίσημες ανακοινώσεις του, το MINI κινείται πιο γρήγορα “Εξέλιξη μιας γκάμας μοντέλων που εστιάζουν στην ηλεκτρική κίνηση για να προσφέρουν νέες δυνατότητες για διασκεδαστική οδήγηση”. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η βρετανική εταιρεία με τη γερμανική υποστήριξη του BMW Group θα παρουσιάσει σύντομα ένα καθαρά ηλεκτρικό σπορ “hatch” με τα γνωστά διακριτικά της οικογένειας John Cooper Works που θα τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα.

Το MINI κάνει ήδη σημαντικά βήματα στον τομέα της ηλεκτρικής πρόωσης. Το plug-in υβριδικό MINI Cooper SE Countryman ALL4 παρείχε στη μάρκα μερίδιο 5% στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις συνολικές πωλήσεις. Επιπλέον, μετά την κυκλοφορία του ηλεκτρικού MINI Cooper SE, το ποσοστό αυτό διπλασιάστηκε σε περίπου 10% σε λίγους μήνες. Με βάση αυτά τα δεδομένα και σκεφτόμαστε το μέλλον, το MINI προετοιμάζει τώρα το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη ηλεκτρικών μοντέλων John Cooper Works.

“Με το ηλεκτρικό MINI, έχουμε δείξει πόσο καλά διασκεδαστική οδήγηση μπορεί να συνδυαστεί με ηλεκτρική κίνηση”, είπε ο Bernd Körber, Επικεφαλής της μάρκας MINI. “Τώρα είναι η ώρα να μεταδώσουμε το πάθος του John Cooper Works για ηλεκτρική πρόωση υψηλής απόδοσης. Γι ‘αυτό εργαζόμαστε συστηματικά για την ανάπτυξη μιας νέας φιλοσοφίας για τα ηλεκτρικά μοντέλα John Cooper Works”.

MINI John Cooper Works Electric

Η βρετανική εταιρεία τονίζει επίσης ότι η προσθήκη ενός καθαρά ηλεκτρικού MINI John Cooper Works δεν συνεπάγεται την κατάργηση των εκδόσεων με συμβατικούς κινητήρες.

“Τα οικογενειακά μοντέλα John Cooper Works με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση ότι ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες και οι επιθυμίες των οπαδών σπορ σε όλο τον κόσμο”, σχολίασε ο Bernd Körber.

Εκτός από τις φωτογραφίες του καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου του ηλεκτρικού MINI John Cooper Works με τη χαρακτηριστική “κλειστή” μάσκα, η βρετανική εταιρεία δεν δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές περγαμηνές του νέου ηλεκτρικού της μοντέλου, το οποίο θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα. ούτε ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα δει επίσημα το φως της ημέρας.

Source