Η General Motors αγοράζει μερίδιο στη Nikola, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά φορτηγά

Είναι ήδη γνωστό ότι η General Motors θέλει να μπει στον κόσμο της ηλεκτρικής πρόωσης, κάτι που επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη κίνησή της να αποκτήσει μερίδιο 11% στον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων εκτός δρόμου και SUV Nikola.

Η Nikola ετοιμάζεται να παρουσιάσει οχήματα που θα λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτρισμό ή κυψέλες υδρογόνου, με το Badger να είναι το φορτηγό που σύντομα θα κάνει την επίσημη έξοδο από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, με τη βοήθεια και τις ευλογίες της General Motors.

Η αμερικανική εταιρεία θα έχει επίσης παρουσία στη διαχείριση της Nikola μετά την εν λόγω απόκτηση ποσοστού των μετοχών της.

Το Badger θα είναι ένα τραχύ ηλεκτρικό όχημα, το οποίο αναμένεται να εισέλθει στη γραμμή παραγωγής γύρω στα τέλη του 2022, ενώ η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί λίγο πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Nikola Badger
Nikola Badger

Η Nikola επενδύει σε πρόωση υδρογόνου, αλλά θέλει επίσης να ασχοληθεί με την τροφοδοσία όχι μόνο των οχημάτων, αλλά και άλλων μέσων μεταφοράς.

Από την πλευρά της, η GM επιδιώκει να βρει έναν πολύτιμο συνεργάτη στις προσπάθειές της να πετύχει στα σχέδια επέκτασής της και το συντομότερο δυνατό κυριαρχία της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πηγή

General MotorsGMTB

.Source