Νέα κίνητρα έρχονται για να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο

32.942 Επισκέψεις στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/7/2020

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, τόνισε στις δηλώσεις του προς το ΣΚΑΙ ότι στόχος είναι οι πολίτες να αγοράσουν φθηνότερα αυτοκίνητα και να ο παλιός στόλος ανανεώνεται σήμερα, να γιατί θα εμποδιστεί η εισαγωγή παλαιών και μολυσμένων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και θα δοθεί κίνητρα για αγορά νεότερων οχημάτων. Διευκρίνισε ότι τα προληπτικά μέτρα δεν θα ισχύει για όσους έχουν ήδη παλιό αυτοκίνητο, αλλά εισαγωγές.

Ταυτόχρονα, το σημείωσε το τέλος εγγραφής θα μειωθεί και όσο νεότερο το αυτοκίνητο που αγοράζει κάποιος, τόσο λιγότερη θα έχει, τονίζοντας ότι «στο παρελθόν συνέβη το ακριβώς αντίθετο και η Ελλάδα είχε γίνει νεκροταφείο αυτοκινήτων». Επιπλέον, ανακοίνωσε εκ των προτέρων σύντομα ανακοινώσεις, μιλώντας για ένα πολύ θετικό βήμα για την ανανέωση του στόλου αυτοκινήτων. Ενδεχομένως, η Ελλάδα θα ακολουθήσει το παράδειγμα της γειτονικής Ιταλίας, όπου τους δόθηκε οικονομικά κίνητρα έως 3.500 ευρώ για την αγορά νέων αυτοκινήτων με συμβατικούς κινητήρες (βενζίνη ή ντίζελ), εκτός από τα μπόνους που προσφέρει η κυβέρνηση για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Πόσα χρήματα εξοικονομείτε με τα νέα τέλη εγγραφής (Πίνακες & παραδείγματα)

Τότε, σε τι έχει να κάνει με το θέμα της άθικτη πληρωμή εισιτηρίων για τις δημόσιες συγκοινωνίες, δηλαδή, με χρήση χρεωστικής κάρτας, ο Υπουργός ανακοίνωσε, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή «Παραπολίτικα» ότι με τη συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής θα ξεκινήσει εντός των επόμενων έξι μηνών πιλοτικό πρόγραμμα να ενθαρρύνουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με προσοχή ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα και ταλαιπωρία στους πολίτες, αρχικά σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό.

Τέλος, ρωτήστε εάν το Η μειωμένη τιμή των 1,20 ευρώ θα ισχύει μετά τις 31 Οκτωβρίου, Ο κ. Καραμανλής απάντησε μιλώντας στο SKAI: «Θα δούμε πώς θα πηγαίνουν τα έσοδα αυτή την περίοδο και αν πάνε καλά, είναι κάτι που θα εξετάσουμε. Αλλά δεν μπορώ να πω μεγάλα λόγια, ούτε θέλω να υποσχεθώ κάτι που εμείς δεν μπορώ να το κάνουμε. Θα το δούμε στο μάθημα στις 31 Οκτωβρίου “.

Source