Οδηγούμε το νέο Audi S3

Δοκιμάζουμε το νέο S3, το συγκρίνουμε με το AMG A35 και εξηγούμε “γιατί το S3” …

Δύσκολη άσκηση, η οποία εξελίσσεται σε ένα παζλ, παρά το γεγονός ότι προσεγγίζουν το ερώτημα διαφορετικά, σε σχέση με τον πραγματικό οδηγό. Με αυτόν που αναζητά την ήρεμη δύναμη και συνειδητά δεν περιμένει το RS3 και δεν επιλέγει το A45. Τα ενδιάμεσα, κακά ψέματα είναι τα πιο δύσκολα. Όπως αποδεικνύεται από την προσπάθεια της BMW με το περίπου M.

S3 εναντίον AMG A35

Το ερώτημα είναι λοιπόν σαφές, και είναι ένα πολύ υψηλό επίπεδο από άνθρωπο σε άνθρωπο, με πρωταγωνιστή την οδική συμπεριφορά τους σε κάθε χρήση. Σε τέλεια ισορροπία οι τεχνικές και η απόδοση, το ζήτημα του εξοπλισμού οι τελικές τιμές και η αξιολόγηση παραμένουν πρωτοπόρες. Είναι γεγονός ότι το προσεγγίζουν διαφορετικά. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο και δυστυχώς αν το A3 ως S3 και το A Class as AMG δεν παρουσιάζουν ευρύτερα αυτό που τα χαρακτηρίζει.

Παίρνουν επιθετικά με τη Mercedes, προσφέροντας AMG A Class με λιγότερη ιπποδύναμη από την 45ara, αλλά με παρόμοιο προσανατολισμό. Στην Audi, επιμένουν ως SS με τον Super Special χαρακτήρα τους, ως καθηγητής σε σχέση με την αθόρυβη ισχύ στη μέγιστη τιμή όσον αφορά την ασφάλεια.

Με τη Mercedes

Το γεγονός ότι παρασύρονται από τον εξοπλισμό του τζιν μπλε A35 με το σπόιλερ ανάπτυξης αγώνων S2000, καθώς και από τους τροχούς, που σας οδηγούν στον τομέα της μεταπώλησης. Στο εσωτερικό, το πολύ ακριβό κάθισμα σας προσκαλεί για μια ειδική διαδρομή, ό, τι ταιριάζει σε σχέση με την πίεση του, αλλά και με τα χαρακτηριστικά του κινητήρα-κιβωτίου ταχυτήτων. Το κιβώτιο, το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, αναλαμβάνει έτσι ώστε το βάρος να μην δημιουργεί προβλήματα και μόνο η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου A45 (M2 class) λείπει στην ανηφόρα ή σε έναν δρόμο που γνωρίζετε καλά. Το απολαύσαμε στον Χολομώντα, σε σημαντικό ρόλο στο Ράλι της ΔΕΘ, το βιώσαμε ξανά πρόσφατα, στο οροπέδιο της αμαρτίας, στα Δερβενοχώρια, δίνοντας μια ευκαιρία …

Η απάντηση-συμπέρασμα

Στην Audi, είναι γνωστό ότι δεν διαπραγματεύονται. Ο πιο ειλικρινής κατασκευαστής premium, που σέβεται φανατικά τη βάση, προσφέροντας κοσμήματα επιπέδου A1-A3-Q2, εδρεύει στο Ingolstadt. Μην ξεγελιέστε από τα 1.000 cc. του μικρού κινητήρα. Η διαφορά από τα αντίστοιχα VW υπερβαίνει την απόσταση από το Volksburg. Εκτός αυτού, η σειρά ID δεν εμφανίστηκε τυχαία, η οποία θέλει το χρόνο της σε σχέση με το e-tron που ονειρεύεστε …

Ήμασταν δελεασμένοι, είναι ακριβώς αυτό το νέο A3 με καθαρό προβάδισμα σε κάθε κατεύθυνση που σε κερδίζει σε όλη του την ουσία, με την απλότητά του. Αυτό που είναι υποδειγματικό στην περίπτωση του S3 και αν η Merck είναι … η μικρή από τη μεγάλη, αυτή είναι η υποδειγματική εξέλιξη της τέλειας βάσης.

Σκεπτόμενος με τον σύγχρονο τρόπο, ταξιδεύετε στις υβριδικές εκδόσεις του Α3 με 204 ή 245 ίππους, αλλά είστε ήδη καθισμένοι τέλεια πίσω από το τιμόνι του πυθμένα του S3 και χαμογελάτε. Το ξέρεις. Δεν σε έχουν εξαπατήσει ποτέ. Δεν βελτιώνονται τόσο απλά, προσθέτοντας μια μονάδα 310 hp που συνδυάζεται με την 7-ταχύτητα που σας «διαβάζει». Δεν είναι, δεν ξέρουν τη διέξοδο, ενώ διδάσκουν αναλογίες. Όταν οδηγείτε το A35, θέλετε το A45 στο S. Οδήγηση του S3 επιλέγετε Dynamic και είστε ο κύριος σε ένα παιχνίδι παντός εδάφους. Συνέχιση και παντού Δυναμική, ένα ξεκάθαρο κλικ στο Comfort, με την κατανάλωση να ξεπερνά οριακά πάνω από 10 λίτρα / 100 χλμ. Για το δικό σας οξυγόνο έκρηξης της στιγμής, αλλά ακόμα και όταν σας προκαλείται – απαγορευμένη και σπάνια πια διαδικασία …

Audi S3 Mercedes AMG A35

Μαγεία

Το μέγεθος του Audi S γενικά και το S3 συγκεκριμένα καθορίζεται κάπου. Η διαφορά σε σχέση με αυτό που γνωρίζουμε έχει να κάνει με την ανάρτηση, όπως στο ταπεινό A3, ειδικά στην έκδοση S Line. Το πλαίσιο γενικά φροντίζει τη συνέχιση. Συνδέεται με τους μηχανικούς και εξαρτάται από τη διάθεση και τις γνώσεις που έχετε τη δυνατότητα απόλυτης ποιότητας ταξιδιού-πτήσης. Σημειώνει σοκαριστικό μοτέρ χωρίς προσπάθεια, ενώ νομίζετε ότι κινείστε αργά. Το πιο σημαντικό, ο τρόπος είναι διακριτικός. Βλέπετε, ταιριάζει απόλυτα με το αμάξωμα που διαφέρει στις λεπτομέρειες σε σύγκριση με το A3 35 TFSI, με τα λογότυπα S3, τους σωλήνες εξαγωγής εξάτμισης και τους εξαιρετικά σχεδιασμένους τροχούς 19 ιντσών για να τονίσετε τη διαφορά. Η Mercedes τα υποβάλλει όλα αυτά και δεν τα κρύβει.

Έτσι S3

Για την απόλυτη ακρίβεια σε σχέση με τη ζήτηση που είναι η ήρεμη δύναμη με σταθερή τιμή, την ευρύτερη ποιότητα και τα πολύ υψηλά πρότυπα ασφάλειας, όπως εκφράζονται κατά την οδήγηση. Είναι αυτό το συναίσθημα ότι θα είναι ευκολότερο για σας να βρεθείτε έξω από το παράθυρο, παρά να χάσετε έλξη.

Όσον αφορά τις τιμές, η Mercedes φαίνεται να είναι οριακά φθηνότερη, αλλά αν τη λάβετε σοβαρά υπόψη και πηγαίνετε βαθύτερα, υπάρχει και μια ισορροπία σε αυτή τη βασική μέτρηση. Καλή συνέχεια στην τέλεια διαδρομή με το S3, όταν στην ειδική σκηνή, εκεί, κατεβαίνοντας από τα Χανιά, μόνο 45 S μέχρι αργότερα …_ SX

Source