Υπερσύγχρονη νέα πλατφόρμα από τη Hyundai

ο Hyundai Motor Group μόλις εισήγαγε τη νέα και υπερσύγχρονη πλατφόρμα Electric-Global Modular (E-GMP), που θα αποτελέσει τη βάση για μια ποικιλία ηλεκτρικών οχημάτων τόσο από τη Hyundai όσο και από την Kia.

Η αρθρωτή πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους περισσότερους τύπους αμαξώματος, υποστηρίζοντας σεντάν, SUV και συμπαγή crossover και έχει σχεδιαστεί με εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες. Ο πίσω ανάρτηση είναι ανεξάρτητη 5 σύνδεσμοι και άξονας μετάδοσης είναι ο πρώτος στον κόσμο ενσωματώνει ρουλεμάν τροχών, προσφέροντας πιο αποτελεσματική τροφοδοσία και χρήση από τους τροχούς. Η πλατφόρμα είναι πίσω κίνηση, αλλά μπορεί επίσης να υποστηρίξει την κίνηση οπουδήποτε.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Hyundai Kona Electric 64 kWh 204 PS

Στο εκδόσεις τετρακίνησης, που θα είναι επίσης δίδυμοι κινητήρες (ένας ηλεκτροκινητήρας ανά άξονα), ο οδηγός θα είναι σε θέση να απομονώσει τον μπροστινό κινητήρα όταν θέλει να εξοικονομήσει ενέργεια ή, πιο απλά, να απολαύσει τις χάρες του πίσω.

Η μπαταρία βρίσκεται μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα και είναι η πυκνότερη μονάδα που κατασκευάστηκε ποτέ από την Hyundai Motor Group. Στην τυπική διαμόρφωση, η πλατφόρμα E-GMP προσφέρει δυνατότητα φόρτισης 800V και επιτρέπει επίσης φόρτιση 400V χωρίς την ανάγκη για πρόσθετα εξαρτήματα ή προσαρμογείς. Υποστηρίζει επίσης Ταχύτητες φόρτισης έως 350 kWh και προσφέρει μέγιστη αυτονομία 500 χιλιόμετρα, πάντα σε βρόχο WLTP. Από 0 έως 80%, μπορεί να φορτιστεί σε μόλις 18 λεπτά.

Η νέα πλατφόρμα της Hyundai έχει επίσης μια βοηθητική λειτουργία φόρτισης. Προαιρετικό και ανάλογα με το μοντέλο, θα υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικού εξοπλισμού 110 ή 220 Volt, αλλά και ενός άλλου ηλεκτρικού οχήματος!

Δείτε επίσης: Το Hyundai i30 έβαλε τα γυαλιά στους Γερμανούς

Αυτή η αρχιτεκτονική θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στα κορεατικά σχέδια, τα οποία περιλαμβάνουν την κυκλοφορία 23 ηλεκτρικών μοντέλων (ηλεκτρικά, υβριδικά, υβριδικά plug-in), εκ των οποίων τα 11 είναι καθαρά ηλεκτρικά. Αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το επόμενο έτος στις Ioniq 5, ενώ αργότερα το 2021 θα χρησιμοποιηθεί από την Kia για το δικό της ηλεκτρικό.

Source