49.550 επιτυχίες στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/5/2020
Τι γίνεται αν αυτό που «μετράει» στην καθημερινή ζωή είναι η ροπή και οι ενδιάμεσες επιταχύνσεις (επανάληψη); Το “0-100” έχει καθοριστεί ως η μέτρηση που δείχνει λίγο πολύ τη δύναμη και… τις διαθέσεις ενός μοντέλου. Μαζί με την τελική ταχύτητα είναι η μόνη απόδοση που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές (λίγοι έχουν δεδομένα για επαναλήψεις) στους πίνακες των τεχνικών χαρακτηριστικών τους. Έτσι, μπορεί να μην “σπάσετε” το αυτοκίνητό σας στο φανάρι κάθε ώρα και στιγμή, αλλά γνωρίζετε ότι τα 6,0 dl για το “0-100” είναι μια πολύ καλή απόδοση και ότι τα 15,0 dl είναι λίγο “τάφο”!
Αν και σχεδόν κανείς δεν θα κάνει 0-100 στην πράξη και στην καθημερινή ζωή με το αυτοκίνητό του, όλοι βλέπουν αυτόν τον αριθμό ως δείκτη των δυνατοτήτων απόδοσης του αυτοκινήτου τους. Ένα αυτοκίνητο που έχει καλό 0-100, είναι γενικά καλό σε όλες τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις. Φυσικά πολλοί δίνουν προσοχή στο 0-100 γιατί μέσω επιτάχυνσης από το σταμάτημα απολαμβάνουν την ισχύ του κινητήρα. Το κακό ψέμα το γκάζι είναι… γλυκό και το 0-100 είναι ο απόλυτος αριθμός φετίχ για τους λάτρεις των επιδόσεων. Και όχι μόνο.
0-100 είναι η “πυξίδα” για τον γενικό χαρακτήρα κάθε μοντέλου. Στο AutoTriti διασφαλίζουμε ότι τα αυτοκίνητα μετρώνται στο ίδιο μέρος με τον ίδιο οδηγό και με την ίδια διαδικασία. Άλλες φορές τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από τον κατασκευαστή, άλλες φορές χειρότερα και μερικές φορές τα ίδια, αλλά πάντα η απάντηση στο πώς πηγαίνει ένα αυτοκίνητο, αναφέρεται πρώτα στα κρίσιμα πρώτα δευτερόλεπτα για την επιτάχυνσή του! Ακολουθούν οι μετρημένες επιδόσεις των μοντέλων στην αγορά με τιμή 0-100 ανά κατηγορία αμαξώματος και καυσίμου.
Πώς γίνονται οι μετρήσεις;
Σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν χρησιμοποιήθηκε ο κλασικός τροχός Peiseler, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε δορυφορικά όργανα ακριβείας VB0X για μέτρηση 0-100. Το αυτοκίνητο είναι φυσικά ακινητοποιημένο σε έναν επίπεδο δρόμο στο κέντρο μέτρησης και όταν όλα είναι εντάξει, η μέτρηση εκτελείται. Τα ηλεκτρονικά όργανα καταγράφουν αυτόματα την απόδοση με τη μέτρηση να είναι… «βασανιστική» για το αυτοκίνητο στο κυνήγι και το τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου.