Θα παρουσιάσει δύο νέα ηλεκτρικά crossover το 2022

Όπως αποκαλύπτουν ορισμένες διαρροές εικόνες, η Toyota σχεδιάζει την άφιξη δύο νέων ηλεκτρικών crossover από το 2022.

Η Toyota φαίνεται να βλέπει το μέλλον της στα ηλεκτρικά οχήματα. Η ιαπωνική εταιρεία θέλει να ακολουθήσει τους υπόλοιπους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και φαίνεται ότι θα το πράξει.

Μέχρι στιγμής έχει επικεντρωθεί σε υβρίδια, ενώ έχει επίσης δύο ηλεκτρικές εκδόσεις του C-HR, αλλά διατίθενται μόνο στην κινεζική αγορά. Ωστόσο, ορισμένες εικόνες, που βρέθηκαν από το Chinese Autohome, αποκαλύπτουν την άφιξη δύο νέων ηλεκτρικών crossover, τονίζοντας ότι θα είναι ένα μικρό και μεσαίο (μεσαίου μεγέθους).

Και οι δύο θα χρησιμοποιήσουν τη νέα πλατφόρμα της εταιρείας, e-TNGA, η οποία θα προσφέρει τη δυνατότητα για δύο μπαταρίες, μία των 50 και μία των 100 kWh, με εμβέλεια 300 έως 600 χιλιομέτρων. Όσον αφορά τους ηλεκτρικούς κινητήρες, εκτιμάται ότι θα είναι ένας ή δύο και ότι θα παράγουν από 107 έως 201 ίππους, με την υποτιθέμενη έκδοση Gazoo Racing να αυξάνει την ισχύ σε 402 ίππους.

Πέρα από αυτό, από αυτές τις εικόνες φαίνεται ότι ένα ηλεκτρικό crossover είναι επτάθέσιο και το δεύτερο μοιάζει περισσότερο με το στυλ της BMW i3. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά θα είναι τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Toyota που θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως, με την κυκλοφορία τους να αναμένεται να ξεκινήσει το 2022.

Πηγή

.Source