Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης: Νέο Bugatti Chiron με 1.500 PS! [video + 36 φωτογραφίες]

Νέος Μπουγάτι Το Chiron παρουσιάστηκε την ημέρα πριν από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για να γίνει το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Η Bugatti μόλις ανακοίνωσε φωτογραφίες και επίσημα δεδομένα του νέου μοντέλου του που διαδέχεται το Veyron.

Δείτε τους τίτλους: 1.500 άλογα και 163.1 κιλά ροπή (!) από ένα νέο W16 8 λίτρων με 4 turbos. Επιτάχυνση 0-100 χλμ / ώρα σε παρακάτω από 2.5 και τελική ταχύτητα 420 χλμ / ώρα.

Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί μόνο 500 αυτοκίνητα, εκ των οποίων ο Bugatti λέει ότι το ένα τρίτο έχει ήδη “λογοδοτήσει”, παρά την αστρονομική αξία τους 2,4 εκατομμύρια ευρώ – και χωρίς τα πρόσθετα και

Ο Χείρων προκρίθηκε από το πρωτότυπο Οραμα Γκραν Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στο σόου της Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο και έρχεται να πάρει τη θέση της Veyron στην κορυφή των supercars, ένα βήμα προς τα πάνω από το Φεράρι LaFerrari, τηλ McLaren Ρ1 και Porsche 918 Σπάιντερ, των οποίων η παραγωγή έχει να σταματήσει.

Η Χείρων, με τα 1.500 άλογά της, παίρνει τον τίτλο του το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία. Ο επικεφαλής της Bugatti, Βόλφγκανγκ Ντούrheimer, το χαρακτηρίζει ως ολοκαίνουργιο μοντέλο που πήρε ελάχιστο πράγματα από τη Veyron.

Ωστόσο, ενώ ο Chiron έχει σχεδιαστεί από την αρχη και είναι φτιαγμένο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, ωστόσο χρησιμοποιεί ένα σύστημα πρόωσης παρόμοιος με αυτό του προκατόχου του.

Εκτεταμένες βελτιώσεις κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων
Στο κέντρο είναι ένα αναθεωρημένο έκδοση της γνωστής Τετρα στροβίλος 8 λίτρων W16. Παραστάσεις 1.500 PS / 6.750 σ.α.λ., δηλαδή 499 PS περισσότερο από το Veyron, ενώ η ροπή του φτάνει 163.1 kgm / 2.000-6.000 σ.α.λ.

ο εκτεταμένες βελτιώσεις στον 16-κύλινδρο κινητήρα περιλαμβάνονται ένα νέα πολλαπλή είσοδος ανθρακονήματα, μια αναβαθμισμένη σύστημα ψεκασμού με 32 εγχυτήρες, έναν επανασχεδιασμένο ενδιάμεσος ψυκτήρας και ένα νέα εξάτμιση τιτανίου με συνολικά 6 καταλύτες, γεγονός που μειώνει σημαντικά το αντίστροφη πίεση.

Για περισσότερα γραμμική απόδοση της ισχύος, τα νέα turbos λειτουργούν σε δύο στάδια. Αρχικά λειτουργούν μόνο τα δύο, και οι άλλοι δύο μπαίνουν στο παιχνίδι για περισσότερη ώθηση μετά από 3.800 σ.α.λ..

Μεταδίδεται τεράστια ροπή και στους 4 τροχούς μέσω μιας προηγμένης έκδοσης του 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη του Veyron και ενός νέο σύστημα τετρακίνησης με συμπλέκτη πολλαπλών δίσκων. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό που δίνει κατεύθυνση στη ροπή (ροπή διανύσματοςαλλάζει συνεχώς το ποσοστό που μεταδίδεται σε κάθε πίσω τροχό, για “Εύκολη μετάβαση” όπως λέει ο Bugatti.

Αν και ο Χείρων δεν έχει περάσει ακόμα το τελικές δοκιμές πιστοποίησης, Η Bugatti δημοσιεύει προκαταρκτικές τιμές απόδοσης, θέλοντας να δείξει ότι πέτυχε το στόχο της να κάνει Chiron γρηγορότερα από την Veyron. Οι τιμές είναι 0-100 χιλιόμετρα /h σε λιγότερο από 2,5 “, 0-200 χιλιόμετρα /h σε λιγότερο από 6,5 ” και 0-300 χιλιόμετρα /h κάτω από 13,6 “! Οι αντίστοιχες τιμές για το Veyron ήταν 2,5 “, 7,3” και 16,7 “.

Όπως και πριν, το μέγιστη ταχύτητα έρχεται στο δύο δόσεις: Η “Λειτουργία χειρισμού” σας επιτρέπει να τα πιάσετε 380 χιλιόμετρα /η πριν από τα ηλεκτρονικά που θα σας μεταφέρουν 420 χιλιόμετρα /η – 10 km / h περισσότερο από το Veyron.

Ενεργή ανάρτηση, πέντε οδηγοί
Ο εναιώρημα του Chiron είναι ανάπτυξη αυτό του Veyron. Για να βελτιώσετε το άνεση χωρίς αποτέλεσμα έλεγχος του σώματος, το σύστημα είναι δραστήρια προσαρμόσιμο, παρέχοντας μεταβλητός απόσταση από το έδαφος και τη μεταβλητή υποτίμηση από τα αμορτισέρ.

Σε συνδυασμό με μεταβλητές τα χαρακτηριστικά του νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης και τετρακίνηση, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ 5 προγράμματα οδήγησης: Lift, Auto, Autobahn, Handling και Top Speed.

Το πρόγραμμα Ανελκυστήρας αυξάνει την απόσταση από το έδαφος για ράμπες και σαμαράκι, καθώς Αυτο, Autobahn και Χειρισμός, ή Αντιμετώπιση η τελική ταχύτητα περιορίζεται σε 380 χιλιόμετρα /η. Για να επιλέξετε το πρόγραμμα Μπλουζα Ταχύτητα απαιτείται κλειδί Ταχύτητα Κλειδί “ που τον αλλάζει προγραμματισμός του κινητήρα για απόδοση 420 km / h.

Για τον περιορισμό της απίστευτης απόδοσης, το φρένα έχουν κεραμικά άνθρακα δίσκοι 420 χιλ προς τα εμπρός και 400 χιλ πίσω, με 8 έμβολα και 6 έμβολα δαγκάνες αντίστοιχα. Έτσι το Chiron σταματά από 100 km / h στο 31.3 Μ, από 200 έως 125 Μ και από 300 έως 275 Μ – και στις τρεις περιπτώσεις γρηγορότερα από το Veyron.

Εντυπωσιακή εμφάνιση με ρετρό στοιχεία
Έχοντας προφανές οπτική συνάφεια με το Veyron, το νέο Chiron έχει ακόμα πιο εντυπωσιακός σχεδιασμός, με περισσότερες “τοποθετημένες” επιφάνειες, πιο τολμηρές λεπτομέρειες και καλύτερη αεροδυναμική απόδοση. Ο επικεφαλής του σχεδιασμού στο Bugatti, Αχίμ Άνσχαιντ, λέει ότι συνεργάστηκε στενά με την ομάδα μηχανικών.

Τα βασικά στοιχεία σχεδίασης είναι το επίπεδο αγωνιστικών μπροστά σχίστης αεροδυναμική ροή, η μεγάλη οριζόντια αγωγοί αέρα, Το παραδοσιακό μάσκα το πέταλο σε σχήμα ασημιού και σμάλτου, το χαρακτηριστικό προβολείς LED τέσσερις καθρέφτες με ενσωματωμένους αεραγωγούς για τα φρένα, καμπύλα μπροστινά φτερά και εντυπωσιακό ημικυκλική καμάρα από την αψίδα του μπροστινού τροχού έως την πίσω κολόνα και από εκεί μέχρι την μπροστινή κολόνα – ένα χαρακτηριστικό εμπνευσμένο σαφώς από το θρυλικό Τύπος 57 του Jean Bugatti.

Ο τύπος 57 θυμίζει επίσης τονισμένο κεντρικό πτερύγιο ξεκινώντας από την κορυφή της μάσκας μέχρι την κουκούλα και τη στρογγυλή οροφή, συμβάλλοντας σημαντικά στην σταθερότητα του Chiron στην ευθεία, όπως λέει ο Bugatti. Ο εισαγωγή τύπου NACA που σχηματίζεται από τους πίσω στύλους αντικαθιστά τους μεμονωμένους αεραγωγούς Veyron, στέλνοντας αέρα στον κινητήρα περισσότερο αποτελεσματικά, με λιγότερα διαταραχές της ροής.

Στο πίσω μέρος αλλά εκεί είναι το σημείο μεγαλύτερες διαφορές από την Veyron, με την τονισμένη γραμμή τερματισμού, την πλήρως ενσωματωμένη αεροτομή, από άκρο σε άκρο LED που περιλαμβάνει οπίσθια φώτα και σήματα στροφής, μεγάλους αγωγούς εξαερισμού, μεγάλη κεντρική εξάτμιση και το επίπεδο των αγώνων διαχύτη.

Σε διαστάσεις, Ο Χείρων παραμένει Κλείσε στον προκάτοχό του. Με μήκος 4.544 mm, πλάτος 2.038 mm και ύψος 1.212 mm, έχει μήκος 82 mm, πλάτος 40 mm και ψηλότερο 53 mm από το Veyron. ο μεταξόνιο 2,711 mm έχει μήκος μόλις 1 mm. ο ελαστικά είναι 285/30 ZR20 μπροστά και 355/25 ZR21 πίσω.

Νέο πλαίσιο, πιο ευρύχωρη καμπίνα, αλλά αυξημένο βάρος
ο πλαίσιο του νέου Bugatti είναι νέο, από ανθρακονήματα. Σε αντίθεση με το Veyron, έχει πάτωμα σάντουιτς και ένα υποπλαίσιο υποστήριξης κινητήρα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα πλαστικό, για επιπλέον ακαμψία και μειωμένο βάρος. Παρ ‘όλα αυτά, για επίτευξη αντίστοιχη ακαμψία με αυτό του ιπποδρομίες LMP1 του Le Mans, το βάρος του Ciron είναι εναντίον 155 kg μεγαλύτερο από Veyron, φτάνοντας 1.995 κιλό.

Ο αύξηση πλάτους του σώματος έχει δώσει περισσότερος χώρος στην διθέσια καμπίνα και ειδικά για τα πόδια των επιβατών. Επίσης το αυξημένο ύψος έχει αυξήσει το χώρο για τα κεφάλια κατά 12 mm.

Το εσωτερικό είναι επενδυμένο με συνδυασμό δέρμα, ίνες άνθρακα και βουρτσισμένο αλουμίνιο. Καινοτόμος είναι ο αερόσακος συνοδηγού ξεδιπλώνεται ίνα άνθρακα – Για πρώτη φορές σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

Ο Χείρων θα συναρμολογηθεί κεντρικά της Bugatti, στις Molsheim της Γαλλίας και έχουν ήδη ληφθεί 150 παραγγελίες, παρά την αστρονομική αξία του 2,4 εκατομμύρια ευρώ. ο παραδόσεις θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Ονομα Χείρων απονεμήθηκε προς τιμήν του παλιού πιλότου Grand Prix, στις δεκαετίες του 1920 και του 1930 Λούις Χείρων, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε κερδίσει το γαλλική γλώσσα GP του 1931 στον τροχό του α Μπουγάτι Τύπος 51.

Η Bugatti σχεδιάζει την παρουσίαση περισσότερες εκδόσεις Ο Χείρων στο μέλλον, ακολουθώντας το μοντέλο του Veyron Μεγαλειώδης Αθλημα, Σούπερ Σπορ και Μεγαλειώδης Βιτσέ.

Η εταιρεία λέει ακόμη ότι το τελικός του 420 χιλιόμετρα /η δεν είναι “με κανέναν τρόπο” τέλος του δρόμουΓια το αυτοκίνητο, υπονοώντας ότι θα υπάρξει ακόμα πιο γρήγορες εκδόσεις!

Source