Δοκιμαστική κίνηση: Alfa Romeo Giulia Veloce Ti

Είναι σαφές ότι δεν χρειάζεστε έναν ειδικό λόγο για να θέλετε να είστε πίσω από το τιμόνι της Alfa Romeo Giulia. Ειδικά όταν, αφήνοντας στην άκρη το εξωτικό Giulia Quadrifoglio , αυτή είναι η κορυφαία έκδοση. Ο κινητήρας δύο λίτρων δίνει την πιο ισχυρή έκδοση του “Cuore Sportivo” που συνοδεύει κάθε δημιουργία της μάρκας του Μιλάνου. Και αυτό σε συνδυασμό πάντα με το επάνω πλαίσιο και μια σιλουέτα που μπορείτε να δείτε από κάθε γωνία, ειδικά σε αυτό το μπλε Misano. Σε αυτήν την περίπτωση, φυσικά, ο λόγος ή η δικαιολογία, να μην κρύβουμε πίσω από το δάχτυλό μας, να είμαστε ξανά πίσω από το τιμόνι της Giulia Veloce (βλ. εδώ το προηγούμενο τεστ μας, από το 2018), είναι το μικρές βελτιώσεις και αλλαγές αποδεκτή από το ιταλικό σπορ Berliner σε ολόκληρη τη γκάμα του.

Αλλαγές που σε αυτή την έκδοση ξεκινούν από τις διακοσμήσεις από ανθρακονήματα στους καθρέφτες, τα πλαϊνά πέλματα και τη διακριτική πίσω αεροτομή. Το ίδιο υλικό βρίσκεται τώρα στην καμπίνα, καλύπτοντας μέρος του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας. Αναβαθμίζοντας έτσι, σε συνδυασμό με τα άνετα σπορ καθίσματα με επένδυση από δέρμα και Alcantara, τον σπορ αέρα στο εσωτερικό. Η ποιότητα των υλικών παραμένει στο υψηλό επίπεδο που συνιστά η Alfa Romeo με τη νέα γενιά της Giulia. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ο μικρός επανασχεδιασμός της κεντρικής κονσόλας που δημιούργησε το χώρο για μια δεύτερη γυάλινη θήκη, έτσι ώστε ο συνοδηγός να μπορεί τώρα να απολαύσει αυτό που πίνει. Προστέθηκε μια θέση για κινητό τηλέφωνο με ασύρματη φόρτιση, ενώ ο χώρος στο υποβραχιόνιο είναι ελαφρώς μεγαλύτερος.

Όσον αφορά τις πιο σημαντικές αλλαγές, το ανανεωμένο Veloce Ti – και οι υπόλοιπες εκδόσεις – είναι εξοπλισμένα με το νέο σύστημα πολυμέσων που ανέπτυξε η Marelli. Το MyAlfaConnect διαθέτει νέο λογισμικό και καλύτερα γραφικά που εμφανίζονται σε έγχρωμη οθόνη 8,8 ιντσών, εντολές αφής και φωνής και συμβατότητα με το Android Auto και το Apple CarPlay για τη σύνδεση του smartphone σας. Επιπλέον, στο ήδη ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, έχει προστεθεί ο αναθεωρημένος ενεργός κρουζ κοντρόλ που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Bosch, δίνοντας στο ιταλικό sedan τα χαρακτηριστικά της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti

ΕΝΑ! Οι αλλαγές σε αυτήν την έκδοση περιλαμβάνουν το σήμα Ti, δίπλα στο Veloce (ταχύτητα: στα ιταλικά), το οποίο στην αποκρυπτογράφηση αποκαλύπτει τις λέξεις “Turismo Internazionale”. Προστέθηκε για να τονίσει, όπως είδαμε τόσο στο παρελθόν όσο και σε αυτήν την επαφή, την ικανότητά της να καταπιεί τα χιλιόμετρα στο Εθνικό με μια μοναδική αίσθηση ασφάλειας και πολυτέλειας. Όπου ακόμη και σε ταχύτητες πάνω από το όριο, ο θόρυβος που εισέρχεται στην καμπίνα είναι ελάχιστος και δεν θα ενοχλήσει ποτέ τους επιβάτες. Δηλαδή, όπως θα έπρεπε να υπάρχει σε τουριστικό αυτοκίνητο

Οδηγός…
Οι αλλαγές είναι περιορισμένες. Χρειάστηκαν μόνο 310 λέξεις για την καταγραφή τους. Πίσω από το κάθισμα του οδηγού, από την άλλη πλευρά, μερικά χιλιόμετρα στην Αθήνα-Κόρινθο αρκούν για να αξιολογήσουν το νέο ενεργό cruise control. Εκτός από τη ρύθμιση της απόστασης από το μπροστινό όχημα, παρεμβαίνει επίσης με το τιμόνι για να διατηρήσει το Giulia στη λωρίδα του. Στα ίδια λίγα χιλιόμετρα έχετε αξιολογήσει τη νέα και ευκολότερη στη χρήση ψυχαγωγία.

Έτσι, με την ενθάρρυνση του Θανάση για ένα καλύτερο υπόβαθρο στις φωτογραφίες, φεύγουμε από την Αθήνα-Κόρινθο πριν από τα Μέγαρα. Μετά από όλα, φύγαμε από το γραφείο για να οδηγήσουμε. Παίρνουμε το βουνό για να κατεβούμε στο Αλεποχώρι και μέσω της Πίζας για να πάμε στη λίμνη Βουλιαγμένη και στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, για να φτάσουμε στο Λουτράκι. Να μην βρω τρόπο να καλύψουμε την επιταγή των 66.000 ευρώ που κοστίζει η Alfa Romeo Giulia Veloce Ti. Μακριά από εμάς. Αλλά για να τελειώσετε μια μέρα με αρκετά μίλια, με ένα καφέ στην παραλία.

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti

Ένα κλικ πάνω από το πίσω μέρος του καθίσματος και η εξαιρετικά χαμηλή θέση οδήγησης με ταιριάζει απόλυτα. Βοηθάει σε αυτό και το τιμόνι που είναι ρυθμιζόμενο σε ύψος και απόσταση, χωρίς να κρύβεται η θέα του όμορφου ταμπλό. Ήρθε η ώρα για το 8-τάχυτο αυτόματο, η μόνη διαθέσιμη επιλογή για το Veloce Ti, να μεταβεί στη χειροκίνητη λειτουργία και να χρησιμοποιήσει τα συμπαγή αλουμινένια κουπιά που μπορείτε να δείτε από το μέγεθός τους. Αυτή η έκδοση είναι διαθέσιμη στη χώρα μας ως τετρακίνηση (η πίσω κίνηση είναι … καθαρό Veloce, χωρίς “Ti”) και με ηλεκτρονικά που δεν είναι απενεργοποιημένα. Ένας συνδυασμός που με την πρώτη ματιά ακούγεται τέλειος για σκι το χειμώνα, αλλά πιστέψτε με, αυτή η Alfa έχει τον τρόπο να διαμορφώσει στο πρόσωπό σας το χαμόγελο που αναζητάτε σε μια ερημική ορεινή διαδρομή.

Με τον κινητήρα τοποθετημένο προς τα εμπρός κατά μήκος του διαμήκους άξονα και όσο τραβιέται προς την καμπίνα, εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στην κουκούλα, πόρτες, φτερά και ανάρτηση, καθώς και τον άξονα μετάδοσης από ανθρακονήματα, οι άνθρωποι του Casa del Biscione έχουν μείωσε το βάρος επιτυγχάνοντας ιδανική κατανομή 50:50. Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια μπροστά και μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων στο πίσω μέρος. Υπό κανονικές συνθήκες, το σύστημα τετρακίνησης εξασφαλίζει ότι όλη η ροπή καταλήγει στο ελεγχόμενο πίσω διαφορικό και μόνο όταν το σύστημα το κρίνει απαραίτητο μπορεί να στείλει έως και το 60% της ροπής στο ελεύθερο μέτωπο. Ο κινητήρας αλουμινίου δύο λίτρων με τη σειρά, με turbo, άμεσο ψεκασμό, αναλογία συμπίεσης 10: 1, ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα ενεργοποίησης MultiAir και έναν εκκεντροφόρο άξονα στην εξάτμιση, αποδίδει 280 hp στις 5.250 rpm και 400 Nm στις 2.250 rp.

Στο δρόμο, ο κινητήρας 280 ίππων δίνει ζωή στα 1.610 κιλά του Veloce Ti και αναπνέει έντονα σε όλο το εύρος λειτουργίας. Τραβά από χαμηλά, με πολύ καλή ανταπόκριση ακόμη και στην προεπιλεγμένη επιλογή του συστήματος χαρτογράφησης DNA και συνεχίζει να αυξάνεται με όρεξη και πάνω από τη μέση. Η σύνδεση του VBOX και η μετάβαση στο πρόγραμμα Dynamic έδειξαν ότι με το γκάζι στο πάτωμα τα 100 km / h από το σταμάτημα φτάνουν τα 5,4 “, τα 160 km / h στα 13,3” και ότι ο μετρητής πέφτει στο 24,1 “. Οι αντιδράσεις είναι επίσης εντυπωσιακές, με τα 60-160 km / h με τις αλλαγές να ολοκληρώνονται σε 10,9 “και τα 110-140 km / h σε 3,9”.

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti

Όπως και στις χαμηλές ταχύτητες της πόλης, στον ταραγμένο παραλιακό δρόμο ακριβώς κάτω από το Αλεποχώρι, η ανάρτηση είναι λίγο αφόρητη. Αλλά η αλήθεια είναι ότι μας έφερε εδώ με άνεση που θα ζήλευαν ακόμη λιγότερο σπορ μοντέλα. Και με λίγα χιλιόμετρα ακόμη στον πάγκο, κάνει ακόμη και τους τυχερούς δρόμους της περιοχής να φαίνονται τέλεια πλακόστρωτοι, ελέγχοντας ιδανικά το βάρος του αυτοκινήτου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δοκιμαστική μονάδα: Alfa Romeo Stelvio 2.2 D Veloce

Η ανάβαση στην Πίζα είναι ευχάριστη, με το DNA στο Dynamic: Τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ σκληραίνουν ακόμη περισσότερο και η μετάδοση δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, διατηρώντας τη σχέση που έχετε επιλέξει, χωρίς να πηγαίνετε στην επόμενη ή στην προηγούμενη, αν δεν δώσετε μια εντολή από τους κορεστές. Σε αυτό το πρόγραμμα, ωστόσο, το κουτί χάνει επίσης μέρος της βελούδινης λειτουργίας του. Όχι για κακό! Οι αλλαγές συμβαίνουν ξανά σε ένα φλας, αλλά τώρα τρώτε αυτό το χαρακτηριστικό λάκτισμα που σας ωθεί να αυξήσετε το ρυθμό σας. Τα φρένα δαγκώνουν και επιβραδύνουν έντονα και αντέχουν σε σκληρή χρήση. Με την ανάρτηση από τη μία πλευρά να αντιστέκεται έντονα στην κατάδυση όταν καρφώνετε το αριστερό πεντάλ (μιλάμε για αυτόματο) και από την άλλη, εξαλείφει την κλίση στις στροφές.

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti

Σε αυτό το κλειστό τμήμα της διαδρομής, η κίνηση στους τέσσερις τροχούς δείχνει την αξία της. Η επιπλέον πρόσφυση σάς επιτρέπει να πιέζετε το γκάζι νωρίς χωρίς να ξυπνάτε τα ηλεκτρονικά … Τέλος πάντων, στο Dynamic συντονίζονται για μια διακριτική παρουσία έως ότου ξέρουν ότι τα χρειάζεστε πραγματικά. Στο μέρος λίγο πριν από τη λίμνη Βουλιαγμένη, με τη νέα άσφαλτο, τις ανοιχτές στροφές και τα esakia, ξεδιπλώνονται όλες οι αρετές του εξαιρετικού πλαισίου. Αλλά και της Giulia που διακρίνεται από τη φιλικότητα και αντιδρά προοδευτικά, συγχωρώντας τα λάθη του οδηγού.

Δεν θέλει βίαιες κινήσεις. Εμπιστεύεστε το υψηλό περιθώριο πρόσφυσης και την ικανότητα να κρατάτε το χρόνο στη σειρά. Και με μικρές κινήσεις στο ακριβές τιμόνι, μπορείτε ακόμη και στα πολύ γρήγορα τιμόνια να καρφώσετε με ακρίβεια το σημείο που ο Thanasis καρφώθηκε με τον τεράστιο φακό 300 ίππων. Με την ημέρα που τελειώνει και κοιτάζοντας το νέο Veloce Ti με τη θάλασσα στο παρασκήνιο, τώρα γνωρίζετε ότι αυτή είναι μια άλλη Alfa, “Nata Per Vincere”.

Σχεδιάστε τη δική σας Alfa Romeo Giulia εδώ

Τι λέει το DRIVE
Το αγαπημένο μας σπορ σεντάν, σε μια έκδοση που δεν είναι Quadrifoglio αλλά κοστίζει ακριβώς τα μισά χρήματα από αυτό, δίνει ελάχιστους λόγους για κλαψούρισμα και πάρα πολύ για να πιάσει τα κλειδιά και να βγάλει για οδήγηση.
Τιμή Από 66.000 €
Τεχνολογία Βενζινοκινητήρας 1.995 cc, i4, 16V, 1 x VET, Multiair, άμεσος ψεκασμός, turbo, AWD, 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο
Εκτέλεση 280 PS / 5.250 σ.α.λ., 400 Νμ / 2.250 σ.α.λ.
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 χλμ / ώρα
5.4 “
0-1.000 μ 25,3 “@ 203,5 km / ώρα
60-160 χλμ / ώρα 10.9 “
80-110 χλμ / ώρα 2.7 “
110-140 χλμ / ώρα 3.9 “
Φρένα 100-0 km / h 37,0 μ
Μέγιστη ταχύτητα 240 χλμ / ώρα
Μέση κατανάλωση 10,5 lt / 100 χλμ
Εκπομπές CO2 156 g / km (WLTP: 198 g / km)
Διαστάσεις 4.650 x 1.860 x 1.438 mm
Χώρου αποσκευών 480 λίτρα
Βάρος 1.610 κιλά
DRIVE μετρήσεις με το κιβώτιο ταχυτήτων σε αυτόματη λειτουργία

Φωτογραφίες: Θανάσης Κουτσογιάννης

Source