Στην Ελλάδα τα ανανεωμένα Audi A5 Sportback και A5 Coupe – Τιμές

Η ελληνική αντιπροσωπεία Audi ανακοίνωσε την έναρξη των πωλήσεων του ανανεωμένου A5, καθώς και τις τιμές των εκδόσεων που διατίθενται στη χώρα μας.

Οπτικά, η γερμανική εταιρεία ακολούθησε την οικογένεια των ανανεωμένων Α5 παρόμοιων διαδρομών με αυτά που είδαμε στο Α4, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. Και εδώ, έχουν γίνει αλλαγές στο σχήμα των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων καθώς και στη μάσκα Singlefrrame, η οποία διαφέρει σε σημεία ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού που έχει επιλεγεί – στη S-Line, για παράδειγμα, το τελευταίο αναφέρεται σε κελί, θυμίζει αρκετά το S5. Το “παρόν” σε αυτήν την έκδοση δίνεται και από τις τρεις εισαγωγές στο τέλος της κουκούλας, οι οποίες αναφέρονται σε αυτές του “μικρού” Α1. Πέρα από αυτό, όλα τα Α5 διαθέτουν φωτιστικά τεχνολογίας LED, με τα πιο προηγμένα LED Matrix να είναι προαιρετικά.

Οι πιο σημαντικές αναλογίες είναι οι αλλαγές-προσθήκες στο εσωτερικό. Το σημείο αναφοράς είναι τώρα το νέο σύστημα ψυχαγωγίας, το οποίο στερείται του περιστροφικού μοχλού ελέγχου των μεμονωμένων λειτουργιών που έχουν οδηγήσει σε μια οθόνη 10,1 ιντσών. Το γνωστό εικονικό πιλοτήριο των 12,3 ιντσών έχει αναβαθμιστεί, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις στο λογισμικό του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης. Οι δυνατότητες συνδεσιμότητας φυσικά είναι “βελτιωμένες”, με τα Wi-Fi Hotspots να είναι στάνταρ, ενώ εξυπηρετούν για αναβαθμίσεις over-the-air των επιμέρους συστημάτων λογισμικού του αυτοκινήτου.

Audi A5 Sportback

Τα A5 Sportback και A5 Coupe είναι άμεσα διαθέσιμα στην Ελλάδα, με τιμές που ξεκινούν από 52,250 € και 52.530 €αντίστοιχα, στην πολύ πλούσια και σπορ έκδοση S line, η οποία είναι η μόνη που προσφέρεται στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, αυτά είναι τα μοντέλα A5 Sportback S line 40 TFSI MHEV S tronic και A5 Coupe S line 40 TFSI MHEV S tronic, με βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με 190 ίππους.

Audi Α

Μετά από ειδική παραγγελία στην Ελλάδα, θα παρουσιαστεί η κορυφαία έκδοση της γκάμας. Ο λόγος για το S5 – στα αμάξια Sportback και Coupe – που τροφοδοτείται από έναν κινητήρα ντίζελ V6 της οικογένειας TDI με χωρητικότητα 3,0 λίτρων και 347 ίππους. Και τα δύο μοντέλα S TDI μπορούν να επιταχύνουν από 0 έως 100 km / h σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα με την τελική τους ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km / h. Ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο Tiptronic και μια μόνιμη τετρακίνηση με τετρακίνηση προσφέρει ισχύ στους τροχούς των S5 Sportback και S5 Coupe.

Αργότερα μέσα στο έτος, το A5 Cabriolet θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.

Source