Το νέο ηλεκτρικό crossover της Subaru για την Ευρώπη

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Subaru αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2025.

Η ιαπωνική εταιρεία εισέρχεται αργά στην εποχή της ηλεκτρικής πρόωσης, με τις προσπάθειές της να εστιάζουν σε SUV και crossover, όπως το πρωτότυπο που είδαμε πριν από 12 μήνες, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε παραγωγή.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή με τη μάρκα Pleiades, το νέο μοντέλο EV, το οποίο πιθανότατα θα φέρει τον κωδικό Evoltis, θα ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων SUV, με διαστάσεις που αντιστοιχούν στο Δασοφύλακας. Το κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι η νέα αρχιτεκτονική στην οποία θα χτιστεί, με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα e-TNGA να έρθει σε συνεργασία με την Subaru και Toyota.

Έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικές διαστάσεις και κατηγορίες μοντέλων, είτε sedan είτε crossover, με εμπρός, πίσω ή τετρακίνηση. Θα μπορεί επίσης να “φιλοξενεί” διαφορετικές ενεργειακά αποδοτικές μπαταρίες, το οποίο στην περίπτωση του Evoltis μπορεί να φτάσει μέχρι 100kWh, με την αυτονομία να φτάνει τα 600 χιλιόμετρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα κυκλοφορήσουν το 2021, με τον Subaru να τονίζει ότι με τον Evoltis εντείνει τις προσπάθειές του για «μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στην Ευρώπη και κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για εναλλακτικούς κινητήρες». Κάτι που έχει ήδη οδηγήσει στην κυκλοφορία ήπιων υβριδικών εκδόσεων του Impreza, Forester και XV.

Διαβάστε επίσης:

Πότε ανοίγουν ξανά τα KTEO – Οι προθεσμίες ελέγχου

ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ! Τα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα εκρήγνυται

Πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ για πιάτα DOK

Source