Πόσο πωλείται το 2012 Aspark Owl;

Η ηλεκτρική τεχνολογία έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία καθιστώντας ευκολότερη τη δημιουργία supercars.

Η περίπτωση του Κροατικού Rimac είναι χαρακτηριστική, αλλά όχι η μόνη, καθώς στην άλλη πλευρά του κόσμου και ειδικά στην Ιαπωνία, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ονομάζεται Aspark Owl προσπαθεί να δώσει τις δικές του απαντήσεις.

Με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες συνδυασμένης απόδοσης 2012 ίππων και 2.000 Nm ροπής και με μπαταρίες ιόντων λιθίου, ενεργειακή χωρητικότητα 64 kWh, που εξασφαλίζουν εύρος 450 χλμ.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία που υπογράφει την κατασκευή της, η διαδικασία επιτάχυνσης από ακινητοποίηση στα 100 km / h ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, ενώ σε μόλις 10,6 δευτερόλεπτα το ταχύμετρο του ηλεκτρικού hypercar έχει φτάσει τα 300 km / h.

Το Aspark Owl θα κατασκευαστεί σε 50 αντίτυπα, μερικά από τα οποία έχουν ήδη βρει έναν ιδιοκτήτη, παρά την αστρονομική τιμή των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ και την προκαταβολή των 50.000 ευρώ που απαιτείται για την υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση του ιαπωνικού hypercar.

Σε κάθε περίπτωση, είκοσι αντίγραφα του αυτοκινήτου προορίζονται για την παλιά ήπειρο, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες και οι ιδιοκτήτες της Ευρώπης να μπορούν να προσθέσουν στη συλλογή τους το γρηγορότερο – προς το παρόν – ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα:

Rimac C_Two: Ο ήχος των 2.000 ηλεκτρικών αλόγων (Βίντεο)

Ο Ν. Ρόσμπεργκ στο πηδάλιο του Κροατικού υπερκινητήρα 2.000 ίππων

Source