Η Volkswagen μάς δείχνει τη φουτουριστική οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας

Η Volkswagen παρουσίασε τη νέα οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας που σύντομα θα είναι διαθέσιμη στα ID.3 και ID.4. Το σύστημα εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με το παρμπρίζ, σε δύο επίπεδα στο διάστημα.

Ένα μεγάλο πλαίσιο με διαγώνιο περίπου 1,8 μέτρων, για δυναμικές οθόνες 3D, εμφανίζεται σε εικονική απόσταση περίπου 10 μέτρων από τον οδηγό. Πληροφορίες από συστήματα υποβοήθησης, όπως υποδείξεις πλοήγησης, σημεία αφετηρίας και προορισμούς, εμφανίζονται επίσης σε αυτό, το πιο απομακρυσμένο πλαίσιο.

Το δεύτερο πλαίσιο είναι δισδιάστατο και είναι κάτω από το προηγούμενο, με τα δύο να σχηματίζουν μια ενιαία, πλήρη εικόνα στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Αυτό το δεύτερο πλαίσιο εμφανίζει ταχύτητα, πινακίδες και υποδείξεις για βοήθεια και πλοήγηση με στατικά σύμβολα, τα οποία φαίνεται να είναι περίπου τρία πόδια μπροστά από τον οδηγό.

Όλες οι εικόνες τοποθετούνται οπτικά “έξω” από το όχημα και εμφανίζονται δυναμικά. Όταν το όχημα πλησιάζει μια διασταύρωση, όπου πρέπει να στρίψει σύμφωνα με τη διαδρομή του συστήματος πλοήγησης, ο οδηγός βλέπει δύο ενδείξεις: πρώτον, προειδοποίηση στάθμης δρόμου και στη συνέχεια τρία βέλη στη διασταύρωση.

Όσο πιο κοντά ο οδηγός φτάνει στη διασταύρωση, τόσο μεγαλύτερα γίνονται τα βέλη. Ταυτόχρονα, αρχίζουν να εξασθενίζουν για να παρέχουν καθαρότερη ορατότητα στο δρόμο.

.Source