Δοκιμή κίνησης: Νέο Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo 165 PS

Την προηγουμενη Insignia, η πρώτη γενιά, παρά τις ατέλειές της και παρά την πίεση της κατηγορίας Δ της μεσαίας οικογένειας του premium compact, το SUV και crossover, ήταν μια σημαντική επιτυχία στην αγορά.

Η συνολική εκπτώσεις τον ξεπέρασαν 900.000 και ουσιαστικά είχε ως μοναδικούς ανταγωνιστές του Πέρασμα Mondeo και VW Πασάτ.

Αλλά αυτά τα δύο, πολύ νεότερο, τα μοντέλα έκαναν το απερχόμενο Insignia να δείχνει το εννέα χρόνια της ηλικίας του. Ήταν πλέον πολύ συνηθισμένο, πολύ βαρύ, πολύ αδιάφορο στην οδήγηση και πολύ περίπλοκο στην εσωτερική εργονομία του προσελκύω οι πελάτες πέρα από το εταιρικός εκπτώσεις.

Το νέο μοντέλο, με το όνομα Μεγαλειώδης Αθλημα σε 5 πόρτες, ανύψωση Η έκδοσή του έχει σχεδιαστεί για εξαλείφθηκε όλα τα παραπάνω μειονεκτήματα.


Μεγάλωσε και εξωραΐστηκε
Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του απερχόμενου Insignia ήταν εντυπωσιακή εμφάνιση , έτσι έδωσε η Opel προτεραιότητα σε αυτήν την περιοχή. Και η σχεδιαστική προσπάθεια του Σημάδι Άνταμς και η ομάδα του είχε αποτέλεσμα. Νέος, μακρύτερο, ευρύτερο και χαμηλότερο, Το Insignia Grand Sport είναι ένα από τα περισσότερα εντυπωσιακά -και αεροδυναμικήΟικογενειακά αυτοκίνητα στην αγορά.

Στο σωστές αναλογίες και το τη νέα πλατφόρμα Ε2 GM, στο οποίο βασίζεται. Η χρήση του το έχει κάνει ένα ήδη αξιοσέβαστο αυτοκίνητο, ακόμα μεγαλύτερο. ο μεταξόνιο έχει μήκος 9,2 cm και το συνολικό μήκος φτάνει 4.9 Μ, αν και οι προβολείς σώματος έχουν μειωθεί.

Ως αποτέλεσμα, έχουν μεγαλώσει εσωτερικοί χώροι, αλλά χωρίς αύξηση του βάρος. Αντ ‘αυτού, η Opel λέει ότι, ανάλογα με την έκδοση, το νέο μοντέλο είναι αντίθετο 175 κιλά ελαφρύτερο – ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα.

Ο μικρότερος Ο κινητήρας που διατίθεται στο νέο Insignia είναι ένας νέα 4-κύλινδρο 1.5 turbo βενζίνης. Με βάση το αντίστοιχο 1.4 Astra, δείχνει 140 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ στη βασική έκδοση και 165 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ στις πλουσιότερες εκδόσεις του μοντέλου, όπως Καινοτομία της δοκιμής μας. Στην περίπτωσή μας συνδυάζεται με ένα βελτιωμένο Μη αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων (υπάρχει αντίστοιχο αυτόματο) και τα μετακινεί εμπρός τροχούς. Ο εναιώρημα παραμένει με γόνατα McPherson μπροστά και σύστημα 4 συνδέσμων στο πίσω μέρος.

Εκτός από βελτιώσεις σε διάφορους τομείς, η Opel έχει επίσης αναβαθμίσει ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας του Insignia, προσθέτοντας το ενεργή κατακράτηση λωρίδων (Lane Keep Assist), το αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEB) και, ως επιπλέον, το ειδοποίηση για κάθετα κυκλοφορία όταν σταθμεύετε με μια όπισθεν (Rear Cross Traffic Alert).

Τέλος, το σύστημα OnStar Η Opel παραμένει σημαντική διαφοροποιητικό στοιχείο, επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, τη μετατροπή του αυτοκινήτου σε 4σολ ζεστό σημείο.

Εσωτερική αναβάθμιση
Αν και οι εσωτερικοί χώροι έχουν μεγαλώνω, το πρώτο πράγμα που σας εντυπωσιάζει για το νέο Insignia είναι το συναίσθημα που σας δίνει θέση οδήγησης. Κάθεις 30 mm χαμηλότερα από ό, τι στο προηγούμενο μοντέλο, μέσα σε ένα πολύ καλύτερη θέση και έχοντας ένα στα δεξιά σας ανυψωμένη κονσόλα. Εν ολίγοις, νιώθεις ένας με το αυτοκίνητο.

Στο δοκιμαστικό μας αυτοκίνητο, το σπορ κάθισμα με ηλεκτρικές ρυθμίσεις (ακόμη και για τη μέση) υποστηρίζεται καλά το σώμα και το απλοποιημένη εργονομία Ήταν μια ανακούφιση σε σύγκριση με τα κουμπιά του προηγούμενου μοντέλου. Τώρα τα κουμπιά είναι πολύ λιγότερο και οι περισσότερες λειτουργίες ελέγχονται από το τιμόνι ή από Οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος ψυχαγωγίας.

Αυτό που δεν μας άρεσε ήταν ορατότητα, περιορίζεται σημαντικά από τους στύλους οροφής, μπροστά αριστερά και πίσω δεξιά. Από το αποθηκευτικοί χώροι του εσωτερικού αλλά δεν έχουμε παράπονα, και ακόμη λιγότερα από αυτά χώροι για επιβάτες. Ειδικά πίσω, ο χώρος για τα γόνατα είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ και το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 2,5 cm. Προς το εσωτερικό ύψος ωστόσο είναι αρκετά για ψηλούς επιβάτες.

ο καπό του χώρου αποσκευών του 490 λίτρα δεν είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο μοντέλο και υστερεί σε όγκο σε σύγκριση με εκείνα των Mondeo και Passat. Ωστόσο, είναι επαρκής και ταυτόχρονα πρακτικός σε σχήμα και Ανετα κατά τη φόρτωση. Στην πραγματικότητα, οι πλάτες των πίσω καθισμάτων διπλώστε αυτόματα, με δύο χειριστήρια στις πλευρές του χώρου αποσκευών.

Στον διαγωνισμό
Το 1,5 Turbo 165 PS στη δοκιμή μας ήταν ενάντια 160 ολόκληρα κιλά ελαφρύτερα από 1.6 Turbo SIDI 170 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ που δοκιμάσαμε πριν από τέσσερα χρόνια.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν γρηγορότερα από το σταμάτημα, αν και όχι πολύ. Για 0-100 χιλιόμετρα /η απαιτείται 9,7 “ αντί για 9,9 “και για το πρώτο χιλιόμετρο 30,6 “ αντί για 30,8 “. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, το Insignia Grand Sport είναι “το ένα το άλλο” με Πέρασμα Mondeo 1.5 EcoBoost 160 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ (9,8 “/ 30,1”) και λίγο πιο αργή από VW Passat 1.4 ΤΠΔ ΠΡΑΞΗ 150 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ (9,2 “/ 30,4”).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δοκιμάζουμε το Ford Mondeo 1.5 EcoBoost 160 PS

Στο επανάληψη εν κινήσει, το νέο Insignia είναι οριακά πιο αργό από το παλιό πολύ χαμηλά στροφές, αλλά λίγο περισσότερο γρήγορα στα προσπέρασμα, το κάνω 80-110 χιλιόμετρα /η σε 4,3 “/ 5,9” με 3ο / 4ο αντί για 4,4 “/ 6,0”. Το νέο Insignia κερδίζει επίσης το Passat (4,6 “/ 6,2”), αλλά χάνει οριακά από το Mondeo (4,2 “/ 5,6”).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δοκιμάζουμε το VW Passat 1.4 TSI ACT 150 PS

Όταν οδηγείτε, εντυπωσιάζεστε από το πόσο ομαλά και ήσυχα Το Opel 1.5 Turbo λειτουργεί. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πιο πολιτισμένος κινητήρα στην κατηγορία, καθώς και γραμμική απόδοση και αρκετή εφευρετικότητα. Η ροπή του είναι συνήθως χαμηλή είναι αρκετό παρά τις μακροχρόνιες σχέσεις, αλλά και όταν χρειάζεται γρήγορες λήψεις, αυτό δεν είναι πρόβλημα από το μοχλοί Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει σχετικά μεγάλες αποστάσεις, αλλά είναι μαλακό, διαυγές στο κούμπωμα και συνδυάζεται με ένα προοδευτικός συμπλέκτης.

Σχετικά με κατανάλωση αερίου, το νέο Insignia είναι σημαντικά φθηνότερα από τα παλιά. Μέση τιμή για τη δοκιμή μας 9.4 lt / 100χιλιόμετρα, είναι μέσα ίδιο επίπεδο με το Mondeo 1.5 EcoBoost (9,5 lt / 100km), αλλά καίει περισσότερο από το Passat 1.4 TSI (8,2 lt / 100km).

Η διατροφή λειτουργεί
Εκτός από τις επιδόσεις και την οικονομία καυσίμου, το μείωση βάρους στο Insignia ευνοεί επίσης συμπεριφορά στο δρόμο.

Παρα τις επιμήκυνση τροχών, το νέο Insignia είναι πιο ευέλικτη και ελαφρύτερο στην αίσθηση από τα παλιά, κυρίως σε χαμηλές ταχύτητες. Στην κορυφή, είναι πιο σταθερός και δομημένο. Συμπεριφέρεται γενικά όπως θα περίμενε κανείς από ένα οικογένεια κίνησης εμπρός τροχού: με ασφάλεια και χωρίς εκπλήξεις. Δεν θα το έλεγες αιχμηρός σε απάντηση και διασκέδαση ενώ οδηγούσε, αλλά έχει το τιμόνι ακρίβεια και το αυτοκίνητο δεν είναι απρόθυμος στο αλλαγές κατεύθυνσης όπως το προηγούμενο μοντέλο. Με λίγα λόγια, μπορείτε εύκολα να το διατηρήσετε ρυθμικός ρυθμός σε δρόμους με στροφές.

ο φόρτε ωστόσο είναι το μεγάλες αποστάσεις, όπου καταπίνει τα χιλιόμετρα χωρίς να κουράζει τους επιβάτες του με θορύβους και κραδασμούς. μεσα στην πόλη και γενικά σε χαμηλές ταχύτητες όμως, η ανάρτηση τείνει χτυπά μερικές φορές, πιθανώς λόγω των τροχών 18 ίντσες Θέση 45 άριες ελαστικά.

Τέλος, το φρένα ικανοποιείτε με κάθε τρόπο, δουλεύοντας προοδευτικά, με καλή αίσθηση και χαρά πεντάλ καλές αποστάσεις στάσης χωρίς να κουραστείτε από εντατική χρήση.

Δικαίως στη λίστα
Οι τιμές για το Insignia Grand Sport 1.5 Turbo ξεκινούν από 21.950 €, αλλά με τον κινητήρα τους 140 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ και βασικός επίπεδο εξοπλισμού Επιλογή. Για να έχουν τον κινητήρα τους 165 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ πρέπει να πας Επόμενο επίπεδο εξοπλισμού Εκδοση και πληρώστε 27.700 €, ενώ η κορυφή είναι εξοπλισμένη Καινοτομία του κόστους δοκιμής μας 31.200 ευρώ.

Συγκριτικά, το Μεσαίο στο Insignia Edition ο εξοπλισμός είναι 1.050 € πιο ακριβά από τη μέση Επιχείρηση Mondeo και 350 € πιο ακριβά από κορυφή Passat Highline. Αλλά είναι 1.270 € φθηνότερα από Μεσαίο Volvo S60 Τ3 Ορμή 150 PS (λαμβάνοντας υπόψη την προσφορά της Volvo).

Μιλώντας για εξοπλισμός, ο βασική έκδοση Η επιλογή δεν είναι τόσο πλούσια όσον αφορά την άνεση όσο και το να έχεις ζάντες σιδήρου, απλός αέρας κατάσταση και δεν έχει Φώτα ομίχλης και αισθητήρες φωτός και bpοχή. Αλλά έχει ένα πρότυπο ψυχαγωγία Navi 900 με σύνδεση IntelliLink, καθώς και πλήρες πακέτο ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου Οδηγός Βοήθεια Πακέτο 1 με ενεργό κατακράτηση λωρίδας LKA και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης AEB.

Αλλά όπως είπαμε, το διακριτικό τους 165 ίππους προσφέρεται με το επίπεδο εξοπλισμού Έκδοση και άνω, το οποίο σημαίνει ότι τα έχει όλα, χωρίς υπερβολή. Οι διαφορές με την κορυφή Καινοτομία βρίσκονται ουσιαστικά στο πλουσιότερη διακόσμηση και στην ύπαρξή του Οδηγός Βοήθεια Πακέτο 2 που περιλαμβάνει ενεργός κρουαζιέρα έλεγχος.

Τι λέει το DRIVE
Πέρα από τη γραμμή “5-θυρών coupe”, το νέο Insignia δεν έχει καμία σχέση με το παλιό. Μεγαλύτερο, πιο όμορφο και βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, μπορεί να μην είναι κορυφαία οδήγηση και ποιότητα, αλλά είναι απολύτως ανταγωνιστικό και κάτι περισσότερο: επιθυμητό.
Τιμή Από 27.700 €
Τεχνολογία 4-κύλινδρος, 1.490 cc, i4, 16v, 2 VET, άμεσος ψεκασμός, turbo, 165 PS / 5.600 rpm, 25.5 kgm @ 2.000-4.500 rpm, χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, μπροστινός τροχός.
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 χλμ / ώρα 9,7 “
0-400 μ 16,9 “@ 137,6 χλμ / ώρα
0-1.000 μ 30,6 “@ 175,9 χλμ / ώρα
50-110 km / h με αλλαγές 7,8 “
50-80 km / h (3ο) 4.1 “
80-110 χλμ / ώρα (3ο) 4.3 “
80-110 χλμ / ώρα (4ο) 5.9 “
110-140 χλμ / ώρα (4ο) 6,9 “
110-140 χλμ / ώρα (5ο) 8,7 “
Φρένα 100-0 km / h 37,8 μ
Μέγιστη ταχύτητα 222 χλμ / ώρα
Μέση κατανάλωση 9,4 lt / 100 χλμ
Εκπομπές CO2 136 g / χλμ
Διαστάσεις 4.897 x 1.863 x 1.455 mm
Μεταξόνιο 2.829 mm
Χώρου αποσκευών 490 λίτρα
Βάρος 1.450 κιλά
DRIVE μετρήσεις

Source