Η Amazon Alexa συναντά το ηλεκτρικό Fiat 500

Η Fiat Chrysler Automobiles και η Amazon συνεχίζουν να ενισχύουν τη στρατηγική τους συμμαχία, εφαρμόζοντας τις κορυφαίες δυνατότητες της Alexa στο νέο ηλεκτρικό Fiat 500.

Μια εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογική πλατφόρμα, το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 προσφέρει για πρώτη φορά σε ένα αστικό αυτοκίνητο all-electric drive με συνδεσιμότητα 5G και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Στο τεχνολογικό φαινόμενο του νέου μοντέλου προστίθεται η εφαρμογή Alexa, με την οποία οι χρήστες αυτοκινήτων μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες για τον καιρό, να ακούσουν μουσική ή νέα, και ακόμη και να ελέγχουν ασύρματα τις “έξυπνες” ηλεκτρικές συσκευές μέσω φωνητικών εντολών. το σπίτι τους. Τα χαρακτηριστικά της Alexa ενσωματώνονται μέσω του νέου συστήματος πολυμέσων της FCA, Uconnect 5, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νέο ηλεκτρικό Fiat 500.

Αυτή η νέα τεχνολογική ανάπτυξη είναι το επόμενο βήμα στη στενή συνεργασία μεταξύ της FCA και της Amazon και θα συνδυαστεί με τις εφαρμογές που συνοδεύουν ήδη τα μοντέλα του Ομίλου, όπως το MyJeep και το MyAlfa. Η ενοποίηση των λειτουργιών φωνής μέσω της Alexa αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης επένδυσης της Fiat Chrysler Automobiles για το μέλλον της συνδεσιμότητας αυτοκινήτων, η οποία θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν πιο εύκολα και με ασφάλεια. Με την Alexa, οι χρήστες του νέου ηλεκτρικού 500 θα απολαύσουν μια πρακτική και εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης όλων των συσκευών τους, τόσο στο σπίτι όσο και εν κινήσει.

Ο επικεφαλής της Fiat, Lancia και Abarth, για την περιοχή EMEA, κ. Luca Napolitano, δήλωσε σχετικά:

“Το νέο 500 είναι το πρώτο μοντέλο FCA που δημιουργήθηκε 100% καθαρά ηλεκτρικό από την αρχή. Εκτός από το σύμβολο του αυτοκινήτου από το 1957, σήμερα, με την 3η γενιά του, είναι το σημείο αναφοράς για την επόμενη δεκαετία, χάρη στο το μοναδικό του στυλ, την υψηλή τεχνολογία και την κορυφαία συνδεσιμότητα. Το νέο ηλεκτρικό 500 είναι τόσο απλό και εύκολο στη χρήση, με τη νέα ανάπτυξη του “εικονικού” συνοδηγού να έρχεται να σφραγίσει αυτές τις λειτουργίες. Απλώς λέγοντας “Hey Fiat”, ο χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει σε πραγματικό χρόνο με συστήματα αυτοματισμού, οδηγείτε με απόλυτη ασφάλεια, αλλά και να είστε πάντα συνδεδεμένοι. “Η συνεργασία με την Amazon και την εφαρμογή Alexa είναι μια φυσική επιλογή για το Fiat.”

Από την πλευρά του, ο Ned Curic, αντιπρόεδρος της Alexa Automotive στο Amazon, σχολίασε:

“Το νέο Fiat 500 εντυπωσιάζει προσφέροντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες διατηρώντας παράλληλα το θρυλικό στυλ του.” Οι πελάτες της FCA ήδη αγαπούν να χρησιμοποιούν την Alexa στο σπίτι και τώρα μπορούν να το πάρουν μαζί τους εν κινήσει, καθιστώντας τα ταξίδια τους ευκολότερα και ασφαλέστερα. “

Η Alexa είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία φωνής μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να δίνει απλές φωνητικές εντολές στο αυτοκίνητο, για παράδειγμα ζητώντας απλώς από την Alexa να παίξει μουσική ή να διαβάσει τα κύρια νέα. Ταυτόχρονα, μέσω του συστήματος, ο οδηγός και οι επιβάτες του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 θα μπορούν να ελέγχουν τις συνδεδεμένες ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού τους, για παράδειγμα ενεργοποιώντας το κλιματιστικό πριν φτάσουν στο σπίτι, για να το βρουν στο η ιδανική θερμοκρασία για αυτούς.

Source