Η έρευνα δείχνει ότι οι αγοραστές EV δεν επιστρέφουν σε συμβατικά μοντέλα

Πολλοί μπορεί να υποστηρίξουν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα, αλλά παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά. Η έρευνα στην οποία αναφερόμαστε διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2020 και κατέγραψε τις απόψεις περισσότερων από 2.000 ιδιοκτητών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Από αυτά, το 91% είπε ότι δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στο μέλλον σε ένα μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, βενζίνη ή ντίζελ. Μόνο το 1% θα επέστρεφε, ενώ υπάρχει 9% που δεν ήταν σίγουροι.

Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών που ρωτήθηκαν δεν είχαν μεγάλη εμπειρία με ηλεκτρικά οχήματα. Για το 73% αυτών, το όχημα που κατείχαν ήταν το πρώτο τους. Στην πραγματικότητα, το 52% το αγόρασε τον τελευταίο χρόνο. Αλλά σαφώς το επίπεδο ικανοποίησής τους ήταν υψηλότερο από αυτό ενός συμβατικού αυτοκινήτου. Για καθαρά ηλεκτρικά οχήματα ο δείκτης ικανοποίησης έφτασε τους 92, με plug-in υβριδικά μοντέλα στα 84 και συμβατικά οχήματα μόνο στα 72.

Τα Volkswagen ID.3, Kia Niro Plug-in Hybrid και BMW 3 Series (όλα με 100 πόντους) ξεχώρισαν από τα ηλεκτρικά μοντέλα που σημείωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες ικανοποίησης. Ακολούθησαν οι Tesla Model 3 (96), Kia e-Niro (96), Hyundai KONA electric (94), Renault Zoe (92) και Nissan Leaf (90).

Όπως το έθεσε η Melanie Shufflebotham, συνιδρυτής στο Zap-Map, “Η τελευταία μας δημοσκόπηση δείχνει τον ισχυρό και διαρκή αντίκτυπο της μετάβασης σε καθαρά αυτοκίνητα. Τα στοιχεία υπέρ των ηλεκτρικών οχημάτων γίνονται πιο συναρπαστικά με κάθε μία από τις έρευνές μας, ακόμη και σε ένα έτος τόσο ενοχλητικό όσο το 2020. Η πρόκληση για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την EV, όχι μόνο όσον αφορά την ταχέως αναπτυσσόμενη γκάμα, αλλά και διασφαλίζοντας ότι το προσωπικό πωλήσεων είναι αρκετά ενημερωμένο για να παρουσιάσει τα οφέλη στα οι πελάτες “.

Source