Ντακάρ – Ημέρα 2: Το πιο γρήγορο Al Attiyah – Peterhansel στην κορυφή (+ βίντεο)

Η μάχη στο Ντακάρ ξεκινά, με τον Nasser Al Attiyah να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο και να ανέβει στην 3η θέση, με τον Stephane Peterhansel να προηγείται του δρόμου, μπροστά από τον Carlos Sainz.

Σήμερα, η δεύτερη ημέρα του Ντακάρ 2021 προοριζόταν για αυτοκίνητα, κάτι που αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό. Το πρόγραμμα περιλάμβανε την ειδική διαδρομή Bisha> Wadi Ad-Dawasir, μήκους 457 χλμ., Η οποία “επισημάνθηκε” από τον Nasser Al Attiyah, όπως ήταν φανερό από τις δηλώσεις του χθες.

Ο 3-νικητής του αγώνα έκανε ό, τι είπε και επέστρεψε πιο σκληρός, οδηγώντας όπως είπε, ισιώνοντας και σηματοδοτώντας την πρώτη ταχύτερη του χρονιά. Έτσι, ο Al Attiyah-Baumel, που είναι το κορυφαίο εργοστάσιο της Toyota με τη Hilux, ανέβηκε από τη 10η στην 3η θέση στη συνολική κατάταξη, μειώνοντας το κενό από την κορυφή σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Stephane Peterhansel

Στην πρώτη θέση ήταν η Stephane Peterhansel-Edouard Boulanger (Mini JCW Buggy), που ήταν δεύτερη σήμερα, 2’35 “από το πλήρωμα της Toyota, αλλά σχεδόν 7 λεπτά πιο γρήγορα από τους συμπαίκτες και τους πρωταθλητές τους μετά από χθες, Carlos Sainz-Lucas Cruz (Mini JCW Buggy). Με αυτόν τον τρόπο, οι Γάλλοι έχουν μια διαφορά 6’37 “από τους Ισπανούς, ενώ ο Al Attiyah-Baumel ακολουθεί με διαφορά 9’14”.

Carlos Sainz-Lucas Cruz

Στην 4η θέση παραμένουν οι Matthieu Serradori-Fabien Lurquin (Century Buggy), οι οποίοι έδειξαν σταθερότητα, ενώ οι πρώτοι έξι είναι οι Jakub Przygonski-Timo Gottschalk και Yazeed Al Rajhi-Dirk von Zizewitz, και οι δύο με την Toyota Hilux του “δορυφόρου” Over.

Sebastien Loeb-Daniel Elena

Στην 7η θέση, ανέβηκε ο Sebastien Loeb-Daniel Elena (BRX Hunter), ο οποίος πέτυχε σήμερα την 6η ταχύτερη χρονιά, δείχνοντας μια σαφή βελτίωση, ωστόσο, 36’40 ” μακριά από την κορυφή. Από τα κορυφαία συνεργεία, ο Giniel De Villers-Alex Haro (Toyota Hilux) έχασε πολύ χρόνο, πέφτοντας στην 18η θέση.

Joan Barreda

Φωτογραφία: ASO

Στις μοτοσικλέτες, η δεύτερη μέρα ήταν “Honda”, με τον Joan Barreda να είναι πιο γρήγορος και υπεύθυνος. Ειδικά και γενικά, ο Ricky Brabec είναι ο δεύτερος, ενώ το τρίο σχηματίζεται από τον Ross Branch (Yamaha).

Δείτε τη δύσκολη στιγμή του Toby Price

Ο χθεσινός πρωταθλητής Toby Price (KTM), κόλλησε στους αμμόλοφους και δυσκολεύτηκε να πλοηγηθεί, χάνοντας πάνω από 30 λεπτά και πέφτοντας στην 15η θέση. Ένας άλλος πρώην νικητής του αγώνα KTM, ο Matthias Walkner, έχασε περισσότερες από 2 ώρες επισκευάζοντας ένα πρόβλημα που σχετίζεται με το συμπλέκτη ή τη μετάδοση της μοτοσικλέτας του, χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή αιτία.

Alexandre Giroud (Τετράκλινα)

Στο Quads, η μάχη είναι υπέροχη, με 3 αναβάτες σε απόσταση μικρότερη των 3 λεπτών. Ο Alexandre Giroud (Yamaha YFZ 700) παραμένει υπεύθυνος, με τους Giovanni Enrico (Yamaha Raptor 700) και Pablo Copetti (Yamaha Raptor), οι οποίοι ήταν 3 “γρηγορότεροι σήμερα από τον Enrico στην ειδική σκηνή, σε απόσταση 1’09”. και 2’40 “αντίστοιχα από την κορυφή.

Lopez Contardo-Juan Pablo Vinagre

Τα ελαφρά οχήματα ανέβηκαν πάνω, με το Saleh Asaif-Oriol Montijano (Can-Am X3T3PRO) να επιτυγχάνει τον ταχύτερο χρόνο. Στην κορυφή αυτής της κατηγορίας και του SSV ανέβηκε ο Francisco Contardo-Juan Pablo Vinagre, με διαφορά μόνο 39 “από τον Aron Domzala-Maciej Marton (Can-Am XRS) και το 1’01” από τον Gerard Farres Guell -Armand Monleon, όλα με Can-Am XRS.

Φορτηγό Kamaz

Στα φορτηγά, οι Ρώσοι Sotnikov-Akhmadeev-Akhmetzianov ήταν και πάλι γρηγορότεροι με τον Kamaz, ο οποίος τώρα έχει διαφορά 17’14 “από τους Λευκορώσους Viazovich-Hararin-Zaparoshchanka (MAZ) και 22’03” από τους Ρώσους Shibalov-Nikitin -Ταταρίνοφ με τον Κάμαζ.

Αύριο, Τρίτη 5 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα Ντακάρ συνεχίζεται με την ειδική διαδρομή Wadi Ad-Dawasir 403 km> Wadi Ad-Dawasir.

Ζωντανές πληροφορίες και ώρες, μπορείτε να παρακολουθήσετε στον επίσημο ιστότοπο του αγώνα.

Κάθε βράδυ, θα υπάρχει μια κριτική από το Eurosport.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, ASO

Δείτε φωτογραφίες από χθες, την πρώτη του ειδική διαδρομή Ντακάρ 2021

Source