Πρεμιέρα για το ανανεωμένο Bentley Bentayga PHEV

Η Bentley παρουσίασε σήμερα την ενημερωμένη, plug-in υβριδική έκδοση του Bentayga, η οποία αναμένεται να είναι η πιο δημοφιλής στη σειρά SUV της βρετανικής μάρκας.

Σχεδόν έξι μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, η Bentley προχωρά σήμερα στην πρεμιέρα της επαναφορτιζόμενης υβριδικής έκδοσης του Bentayga.

Οπτικά, παρά τις φαινομενικά μικρές παρεμβάσεις, κάθε πλαίσιο εμπρός και πίσω είναι νέο. Η πιο χαρακτηριστική απόκλιση από το παρελθόν έγκειται στη μάσκα, η οποία είναι μεγαλύτερη αλλά και μεγαλύτερη κατά 30 mm. Από εκεί, έγιναν χειρισμοί στα φώτα, σε σχήμα εμπρός φτερών, ενώ διευρύνθηκαν κατά 20 mm. είναι η πίσω τροχιά. Έχουν γίνει μικρές χειρουργικές επεμβάσεις σε πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ ο σχεδιασμός των ζαντών είναι επίσης διαφορετικός.

Οι διαφορές στην καμπίνα είναι πιο συγκλονιστικές. Τα επανασχεδιασμένα πίσω καθίσματα, σε συνδυασμό με τον νέο μηχανισμό ανάκλησης, έχουν αυξήσει τον “αέρα” για τα πίσω πόδια κατά 100 mm, ενώ ένας ελεγκτής, τύπου tablet, είναι τώρα διαθέσιμος για τον έλεγχο του συστήματος ψυχαγωγίας από τους επιβάτες του δεύτερου ή ακόμα και του τρίτου σειρά καθισμάτων. Σχετικά με τη σχεδίαση, η νέα οθόνη 10,9 ιντσών του συστήματος διασύνδεσης και ψυχαγωγίας είναι ο πόλος έλξης, ενώ τώρα το αναλογικό ταμπλό έχει δώσει τη θέση του σε μια ψηφιακή διάταξη.

Bentley Bentayga PHEV

Η μονάδα δίσκου εξακολουθεί να προσφέρεται από την ίδια – σε σύγκριση με το παρελθόν – υβριδική μονάδα ισχύος. Ο τελευταίος αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,0 λίτρων και 6 κυλίνδρων σε διαμόρφωση V, καθώς και έναν ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει συνδυασμένη ροπή 449 hp και 700 Nm – ο ηλεκτρικός κινητήρας έχει μέγιστη ισχύ 126 hp με ροπή έως 350 Nm. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, για το “0-100” το ανανεωμένο Bentley Bentayga PHEV χρειάζεται μόνο 5,2 dl, ενώ ταυτόχρονα η τελική του ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 255 km / h.

Bentley Bentayga PHEV

Η υβριδική μονάδα κίνησης του πολυτελούς SUV Bentley συνδυάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα αποθήκευσης 17,6 kWh, η οποία εξασφαλίζει εύρος 38 km στο πρωτόκολλο WLTP και 50 km στον κύκλο NEDC. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, η φόρτιση της μπαταρίας με ενέργεια με ισχύ φόρτισης 7,2 kW διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες.

Source