Το νέο ηλεκτρικό sedan του NIO με μπαταρία 150 kWh

Το κινεζικό NIO θα παρουσιάσει στις 9 Ιανουαρίου το νέο του ηλεκτρικό sedan, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 150 kWh – τη μεγαλύτερη χωρητικότητα σε ένα επιβατικό αυτοκίνητο μεγάλης παραγωγής.

Παρά τη σύντομη διάρκεια ζωής του στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία, η NIO είναι μια άλλη αυξανόμενη δύναμη στον μαγικό κόσμο της ηλεκτρικής πρόωσης. Η κινεζική εταιρεία από τη Σαγκάη έχει ήδη στα δυνητικά της τρία ηλεκτρικά μοντέλα, το ES8 (7-seater ή 6-seater SUV), το ES6 (5-seater SUV) και το EC6 (5-seater CUV), ενώ η σειρά του περιλαμβάνει επίσης το EP9 , το οποίο κατέρρευσε το 2017 με χρόνο 6: 45.90 το ταχύτερο ρεκόρ γύρου στο Nurburgring.

Η περίφημη κινεζική αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη με 43.728 πωλήσεις το 2020 κυκλοφόρησε ένα νέο ιδιόκτητο μοντέλο για τα ηλεκτρικά του μοντέλα στην εγχώρια αγορά, καθώς όσοι επιλέγουν ένα από τα EV στην γκάμα του δεν χρειάζεται πλέον να αγοράσουν την μπαταρία του. Στην ουσία, πρόκειται για μια υπηρεσία μίσθωσης μπαταρίας, με τους ιδιοκτήτες αρχικά να πληρώνουν μόνο το κόστος του αυτοκινήτου – το οποίο φυσικά χωρίς αυτό του συσσωρευτή ενέργειας μειώνεται έως και 25%.

Η NIO αποκαλεί αυτήν την υπηρεσία την τυπική μπαταρία ως υπηρεσία (BaaS) που προσφέρει στους αγοραστές την επιλογή να πληρώνουν μόνο την τιμή του αυτοκινήτου χωρίς την μπαταρία, συν 140 $ επιπλέον το μήνα για να χρησιμοποιήσουν τον τρόπο που θέλουν τον βασικό συσσωρευτή ισχύος για το ES8, Μοντέλα ES6 και EC6 με χωρητικότητα 70 kWh (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Σήμερα, το NIO είναι έτοιμο για το επόμενο βήμα του, το οποίο για την περίσταση δεν είναι τίποτα περισσότερο από την πρεμιέρα ενός τετράθυρου EV. Η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε σε σχετική διαδικτυακή ανάρτηση, το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί στις 9 Ιανουαρίου ως μέρος της εκδήλωσης “NIO Day 2020” και θα έχει μια μπαταρία με … ικανότητα θηρίου που θα φτάσει τα 150 kWh

Προς το παρόν, η NIO δεν παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις υπόλοιπες περγαμηνές του νέου EV, το οποίο θα εξοπλιστεί, μεταξύ άλλων, με την τελευταία γενιά των αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης της εταιρείας.

Source