Ηλεκτρική παραλαβή με απόσταση άνω των 640 χλμ

Η Chevrolet αποκάλυψε ότι σκοπεύει να παράγει ηλεκτρικό pickup με εμβέλεια άνω των 640 χιλιομέτρων.

Η Chevrolet κυκλοφόρησε την ετήσια έκθεσή της, στην οποία έκανε μερικές μικρές αποκαλύψεις. Η αμερικανική εταιρεία έχει γνωστοποιήσει στο παρελθόν τις προθέσεις της να παράγει ηλεκτρικό pickup στο εργοστάσιο Hammramk στο Ντιτρόιτ, αλλά αυτή τη φορά δημοσίευσε επίσης μερικές λεπτομέρειες.

Αυτά αφορούν κυρίως την αυτονομία, καθώς δηλώνει ότι το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα έχει περισσότερα από 400 μίλια. Αυτός ο αριθμός μεταφράζεται σε 644 χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατό να το δούμε να καλύπτει 650 χιλιόμετρα ή περισσότερα, με μία φόρτιση.

Στην πραγματικότητα, εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Ultium της General Motors, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και στην ηλεκτρική GMC Hummer EV. “Το Chevrolet BET Truck θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό πλήρους μεγέθους της εταιρείας, προσφέροντας μια γκάμα 400+ μιλίων με μία μόνο χρέωση”, έγραψε η εταιρεία στην ετήσια έκθεσή της για το έργο.

Με αυτόν τον τρόπο, η Chevy θα προσπαθήσει να “χτυπήσει” άλλα μεγάλα ηλεκτρικά, όπως τα Ford F-150 Electric, Tesla Cybertruck και Rivian R1T. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα σχέδια της εταιρείας μίλησαν για την έναρξη παραγωγής της ηλεκτρικής παραλαβής στα τέλη του 2021.

Με τόσα πολλά οχήματα που αναμένεται να είναι διαθέσιμα στο εγγύς μέλλον, απομένει να δούμε πώς θα ξεδιπλωθεί ο «πόλεμος» των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Πηγή

.Source