Ανανεωμένο Hybrid Drive Bentley Bentayga

Μετά την εισαγωγή των ανανεωμένων Bentayga και Bentayga Speed, η Bentley παρουσίασε επίσης την ανανεωμένη Bentayga Speed, η οποία είναι η πρώτη από τις δύο PHEV της βρετανικής μάρκας που κυκλοφόρησε το 2021 ως μέρος της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης Beyond100 (ολόκληρη η σειρά θα αποτελείται από ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικό έως το 2026).

Bentley Bentayga Hybrid

Το μοναδικό ηλεκτροκίνητο υπερπολυτελές SUV στον κόσμο, όπως το καλεί η Bentley, συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα V6 twin-turbo 3.0-λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυασμένη παραγωγή φτάνει τα 449 PS και τα 700 Nm. Η συνδυασμένη αυτονομία φτάνει τα 863 χλμ ενώ η καθαρά ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 50 χλμ. (NEDC). Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 17,3 kWh και χωρητικότητα φόρτισης 7,2 kWh.

Αισθητικά, η υβριδική έκδοση επωφελείται από το επανασχεδιασμένο και πιο μυώδες σώμα ολόκληρης της σειράς Bentayga που το καθιστά πιο ελκυστικό από τον προκάτοχό του.

Μπέντλεϊ

Ομοίως, το εσωτερικό υψηλής ποιότητας έχει αναβαθμιστεί τεχνολογικά με τη νέα οθόνη αφής 10,9 “με υψηλότερη ανάλυση και καλύτερη συνδεσιμότητα (υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto) σε συνδυασμό με ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Bentley Hybrid Efficiency Navigation στέλνει ένα απλό ερέθισμα ο οδηγός μέσω του πεντάλ για μεγιστοποίηση της αυτονομίας όταν το όχημα βρίσκεται σε καθαρά ηλεκτρική λειτουργία – κάτι που, σύμφωνα με την έρευνα της Bentley, συμβαίνει στις περισσότερες κινήσεις των ιδιοκτητών του.

Η Bentley δεν έχει ανακοινώσει τις τιμές του ανανεωμένου Bentayga Hybrid που αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα με τον προκάτοχό της.

[Πηγή: Bentley]

Source