Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο KIA έρχεται το 2021

Πρώτη είσοδος: Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, 08:01

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ο κορεατικός όμιλος ανακοίνωσε ότι το πολυαναμενόμενο καθαρά ηλεκτρικό μοντέλο του ΚΙΑ, η οποία ανήκει στην κατηγορία των crossover θα είναι έτοιμη εντός του έτους.

Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην πλατφόρμα Electric-Global Modular (E-GMP), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και από το επερχόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Genesis, το οποίο θα δούμε επίσης το 2021, καθώς και τα μελλοντικά του οχήματα Hyundai.

Η KIA δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με ΕΥ μοντέλο που βρίσκεται στο έργο. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι αυτή είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Φαντάζομαι, υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και ένα αποτελεσματικό ηλεκτρικό σετ που παρέχει αυτονομία κίνησης έως και 500 χιλιόμετρα.

Λογικά, θα προσφέρεται με διαφορετικούς τύπους μπαταριών που υποστηρίζουν φόρτιση 240, 400 και 800 Volt, εξασφαλίζοντας γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας στο 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Στόχος της KIA είναι να κυκλοφορήσει 11 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά έως το 2025 και να κάνει το 20% των παγκόσμιων πωλήσεων να αποτελείται από οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

Το ηλεκτρικό KIA θα φορτιστεί σε 20 λεπτά και θα έχει απόσταση 500 χιλιομέτρων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, 08:01

.Source