Η Audi επενδύει ακόμη περισσότερα σε ηλεκτρικά οχήματα

Η Audi επιταχύνει τη μετατροπή της σε πάροχο δικτυωμένης και βιώσιμης premium κινητικότητας τα επόμενα πέντε χρόνια. Έχει ήδη εγκριθεί προϋπολογισμός 35 δισεκατομμυρίων ευρώ, με περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα αποκλειστικά για μελλοντικές τεχνολογίες, σε μια σύγχρονη αναδιατύπωση του “Vorsprung durch Technik”.

Σε πλήρη συνεργασία με τον Όμιλο Volkswagen, η Audi ενισχύει τις επενδύσεις της στην ηλεκτροκινητικότητα. Συνολικά περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε τεχνολογίες ηλεκτρικής πρόωσης. Ταυτόχρονα, οι συνέργειες εντός του Ομίλου θα μεγιστοποιηθούν, τόσο από άποψη υλικού όσο και λογισμικού. Διορθώθηκαν βελτιώσεις κόστους, μια πιο στοχευμένη γκάμα μοντέλων και εξοικονόμηση κόστους σε τομείς που δεν σχετίζονται με νέα μοντέλα αναμένεται να συμβάλουν περαιτέρω στην οικονομική σταθερότητα της Audi.

Οι συνέργειες εντός του ομίλου Volkswagen θα αποτελέσουν πυξίδα στο επενδυτικό σχέδιο. Η Audi, για παράδειγμα, αναπτύσσει το PPE, την premium ηλεκτρική πλατφόρμα, μαζί με την Porsche. Ταυτόχρονα, η Audi χρησιμοποιεί MEB για τα ηλεκτρικά μοντέλα που παρουσιάζει άμεσα.

Οι ανακοινωμένες επενδύσεις στοχεύουν στην υλοποίηση του Roadmap E, ενός φιλόδοξου σχεδίου για καθαρά ηλεκτρικά και ηλεκτρικά μοντέλα, για τα οποία θα διατεθεί πάνω από το 40% της συνολικής επένδυσης. Συγκεκριμένα, περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ προορίζονται για τεχνολογίες καθαρής ηλεκτρικής πρόωσης και 5 δισεκατομμύρια ευρώ για αντίστοιχα υβρίδια. Μέχρι το 2025, η AUDI AG θα έχει επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προσφέρει στην αγορά σε περίπου 30 μοντέλα, εκ των οποίων σχεδόν 20 θα τροφοδοτούνται εξ ολοκλήρου από μπαταρίες.

δελτίο τύπου

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στις Ειδήσεις Google για να είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζουν όλα τα νέα άρθρα! Εάν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτόν τον σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

AudiTB

.Source