Ο Αυστραλός GP θα αναβληθεί

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/1/2021

Η απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να καραντίνει όσους έρχονται στη χώρα για 14 ημέρες φαίνεται να ωθεί τη Φόρμουλα 1 να αναβάλει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Μπορεί να είναι μόνο λίγες μέρες από τότε που καλωσορίσαμε το 2021, αλλά φαίνεται ότι τα σχέδια της Formula 1 για τη νέα σεζόν ίσως χρειαστεί να ενημερωθούν πολύ σύντομα.

Ο λόγος είναι ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση ενημέρωσε τον οργανισμό ότι το προσωπικό των ομάδων που θα έρθουν στη χώρα, θα πρέπει να είναι καραντίνα για δύο εβδομάδες. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης λένε ότι η Φόρμουλα 1 έλαβε την απόφαση να αναβάλει το Αυστραλιανό GP που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου και να το αναβάλει σε νέα ημερομηνία κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Εάν αναβληθεί το GP της Μελβούρνης, η πρεμιέρα της Πρωτοχρονιάς θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν στις 28 Μαρτίου. Δεν υπήρχε κανένας αγώνας στην Αυστραλία πέρυσι λόγω πολλών περιπτώσεων κοροναϊού μεταξύ των εργαζομένων της ομάδας.

Ωστόσο, η Αυστραλία δεν επηρεάζεται σημαντικά από τον Covid-19 αυτή τη στιγμή Οι αξιωματούχοι της χώρας φοβούνται μια αύξηση λόγω του γεγονότος ότι οι περισσότερες ομάδες εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο αριθμός των περιπτώσεων είναι χιλιάδες σε καθημερινή βάση (57.000 νέες υποθέσεις σημειώθηκαν μόνο στις 2 Ιανουαρίου).

Source