Δείτε το φουτουριστικό πρωτότυπο που δοκιμάζεται στο δρόμο [video]

Η Mercedes-Benz κυκλοφόρησε ένα 13-λεπτό βίντεο μιας οδικής δοκιμής του φουτουριστικού οχήματος Vision AVTR.

Ξεχάστε ό, τι γνωρίζετε μέχρι τώρα για τα αυτοκίνητα και αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει άγρια. Ακόμα κι έτσι το πρωτότυπο Mercedes-Benz Vision AVTR θα σας φανεί εξωπραγματικό. Και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είναι μόνο ένα φουτουριστικό όχημα, αλλά μια κατασκευή που αντλεί έμπνευση από τον κινηματογράφο και συγκεκριμένα από την ταινία Avatar.

Το είδαμε για πρώτη φορά στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας στο CES 2020. Μπορείτε να διαβάσετε μια λεπτομερή παρουσίαση του πλήρως ηλεκτρικού πρωτοτύπου σε ένα σχετικό θέμα που είχαμε δημοσιεύσει.

Εκτός από την εμφάνιση και την τεχνολογία του Vision AVTR, ίσως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι ο εσωτερικός του κόσμος, με την υπερσύγχρονη κεντρική κονσόλα. Μην περιμένετε να βρείτε ένα τιμόνι για να το χειριστείτε, ούτε αναζητήστε γκάζι ή φρένο.

Mercedes Vision AVTR
Mercedes Vision AVTR

Ελέγχεται μέσω αισθητήρα. Μια χειρονομία από τον οδηγό αρκεί για να ζωντανέψει το εσωτερικό και να την αναγνωρίσει μόνο με την αναπνοή του, έχοντας βιομετρική σύνδεση με αυτό. Δεν υπάρχει οδηγός ή συνοδηγός στο Vision AVTR. Μπορούν και οι δύο να ελέγχουν το όχημα μέσω του αισθητήρα, καθισμένοι στα άνετα καθίσματα, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι ο συνοδηγός περιλαμβάνεται στα άτομα που αναγνωρίζουν το όχημα.

Τώρα η Mercedes-Benz επέστρεψε με μια δοκιμή 13 λεπτών για το “διαστημικό” όχημά της στο δρόμο. Παρακολουθήστε το βίντεο και ακούστε τους δημιουργούς του οχήματος να μιλούν για αυτό.

Mercedes Vision AVTR
Mercedes Vision AVTR
Mercedes Vision AVTR
Mercedes Vision AVTR
Mercedes Vision AVTR
Mercedes Vision AVTR

Πηγή

Mercedes-Benz

.Source