Η Μασαχουσέτη θα απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων με βενζίνη έως το 2035


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν το σχέδιο της πολιτείας της Καλιφόρνια για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Η Μασαχουσέτη δηλώνει επί του παρόντος ότι το 27% των εκπομπών αερίων σε ολόκληρη την πολιτεία προέρχεται από επιβατικά αυτοκίνητα. Ο στόχος είναι η πολιτεία να εξαλείψει τις εκπομπές ορυκτών καυσίμων έως το 2050. Για να διασφαλίσει ότι τα EV είναι εύχρηστα, το κράτος σχεδιάζει να επεκτείνει τη δημόσια υποδομή φόρτισης, λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν γκαράζ για τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Επί του παρόντος, η Μασαχουσέτη και η Καλιφόρνια απαιτούν μόνο ηλεκτρικά οχήματα που πωλούνται έως το 2035. Οι πωλήσεις μεταχειρισμένων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων επιτρέπονται. Με άλλα λόγια, μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα Corvette με κινητήρα V-8 το Νέο Έτος του 2035.

Εν τω μεταξύ, ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden έχει ένα σχέδιο για να επιταχύνει την ηλεκτροκίνηση οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες που περιλαμβάνει την αντικατάσταση κρατικών αυτοκινήτων με EV. Το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να εξισωθεί με τα αυτοκίνητα καυσίμων σε λίγα χρόνια, όταν τα EV θα γίνουν επίσης πιο ελκυστικά.

Source