Η σύγχρονη Porsche 550 υπογεγραμμένη από τον Walter de Silva

Ο Walter de Silva, ένας από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους σχεδιαστές αυτοκινήτων, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από ένα έργο που είχε παραμείνει κρυμμένο μέχρι σήμερα. Ο λόγος για το Porsche 550one με το ψευδώνυμο “The Little Bastard”, το οποίο σχεδιάστηκε το 2008 ως μια σύγχρονη μετενσάρκωση του κλασικού 550 από τη δεκαετία του ’50 με τον James Dean.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Αυτό το Porsche διαθέτει κινητήρα 1,2 λίτρων!

Θυμηθείτε ότι ο Walter de Silva ήταν υπεύθυνος σχεδιασμού για πολλά σημαντικά μοντέλα με τις μάρκες της Alfa Romeo (147, 156 κ.λπ.) SEAT (Altea, Leon, Toledo, Ibiza, Córdoba), Audi (A5, A6, TT, Q7, R8 κ.λπ.) και Volkswagen (Up!, Polo V, Golf VI, Scirocco, Beetle, Passat CC κ.λπ.).

Σύμφωνα με την περιγραφή του σχεδιαστή, το πρωτότυπο 550one ανατέθηκε από τον Ferdinand Piëch, ο οποίος το 2008 παρέμεινε ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen. Εκτός από το Water de Silva, ο σχεδιασμός του μοντέλου υπογράφεται από τους Peter Wauda, ​​Christian Felske και Romi Rost.

Porsche

Όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες, το μοντέλο είναι ένα διθέσιο φυγόκεντρο roadster, με διαστάσεις που θυμίζουν ένα Porsche Boxster. Τα στρογγυλά φώτα στη μάσκα, οι αναλογίες και οι τρεις σχισμές στα φουσκωμένα πίσω φτερά είναι άμεσες σχεδιαστικές αναφορές στον θρυλικό πρόγοό της, όπως και η ασημένια απόχρωση.

Στην ουρά, που θυμίζει κάπως το πρωτότυπο Boxster από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, βρίσκουμε κομψά φωτιστικά, διακριτικό διαχύτη, κεντρικές τοποθετημένες ωοειδείς σωλήνες εξαγωγής και γρίλιες στο κάλυμμα του κινητήρα.

Porsche 550one

Στο εσωτερικό, στηρίζεται η απουσία ράβδου κυλίνδρου πάνω από τα καθίσματα του κάδου. Η εικόνα είναι απλή με ιμάντες αντί για λαβές πόρτας, επένδυση αλουμινίου στις πόρτες και ταμπλό, τιμόνι τριών ακτίνων, αναλογικό ταμπλό οργάνων και μια απότομη κεκλιμένη κεντρική κονσόλα με χειριστήρια κλιματισμού και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με χτένα. Οι αεραγωγοί στις πόρτες και οι εσοχές στο προφίλ της κεντρικής κονσόλας είναι σχεδιαστική αναφορά στις τρεις σχισμές στα πίσω φτερά.

Η ανάπτυξη του Porsche 550one δεν ξεπέρασε ποτέ το στατικό πρωτότυπο κανονικής κλίμακας που απεικονίζεται, σαν να πήγαινε στην παραγωγή, πιθανότατα θα δημιουργούσε εσωτερικό ανταγωνισμό με την Porsche Boxster. Ταυτόχρονα, η επένδυση θεωρήθηκε πιο σημαντική για την εξέλιξη του Macan, η οποία κυκλοφόρησε το 2014 και έφερε ζεστά χρήματα στα ταμεία της Porsche.

Source