Νέοι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στο Δήμο Τρικάλων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/1/2021

Ο Δήμος Τρικάλων διαθέτει ήδη δύο φορτιστές και σύντομα θα προσθέσει δύο ακόμη, έτσι ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρικά οχήματά τους εντελώς δωρεάν.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΤΗΤΑ: Βρείτε ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης και ό, τι πρέπει να γνωρίζετε

Ο Δήμος Τρικάλων μπαίνει στην ηλεκτρική εποχή των αυτοκινήτων με σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Με την έγκριση ποσού 59.520 € από το “Πράσινο Ταμείο”, χρηματοδοτείται η μελέτη για το SFIO, το επόμενο βήμα στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα πρέπει να βρίσκονται στις πόλεις με το σχετικό όριο να είναι 1 φορτιστής ανά 1.000 κατοίκους. Η μελέτη που θα ανακοινωθεί αμέσως, θα καθορίσει τα σημεία και τον χρόνο εγκατάστασης των φορτιστών, με βάση τα κριτήρια, τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες και την κίνηση, μετά τη μελέτη της τρέχουσας κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικάλων συμμετέχει στη νέα ηλεκτρική εποχή του αυτοκινήτου, όπως:
1. έχει ήδη δύο δωρεάν φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα, στο πάρκινγκ της οδού Κανούτας και στον Μύλο Ματσόπουλου.
2. τεγκαθιστά δύο άλλους δωρεάν γρήγορους φορτιστές, απευθείας στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πλατείας Courts και τον επόμενο Ιανουάριο στον χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου. Οι γρήγοροι φορτιστές εγκαθίστανται με τη συνεργασία των δύο εταιρειών του Δήμου, της e-trikala SA και της Urban Development.
3. Από το 2018 που υλοποιήθηκε μέσω της e-trikala SA, του ευρωπαϊκού προγράμματος ELVITEN για την εξέταση της μικροκινητικότητας. Με το πρόγραμμα:

  • 5 οχήματα παρασχέθηκαν δωρεάν σε πολίτες και επισκέπτες,
  • 5 οχήματα δόθηκαν σε εταιρείες ταχυμεταφορών για αξιολόγηση ικανότητας,
  • Ηλεκτρικά ποδήλατα χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών.

4. Τον περασμένο Σεπτέμβριο (2020), στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Τρικάλων διοργάνωσε έκθεση κάθε είδους ηλεκτρικών οχημάτων στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Ο στόχος είναι οι πολίτες να γνωρίσουν από κοντά την επόμενη γενιά του αυτοκινήτου.

Source