Ταξιδέψτε 600 χλμ με το Tesla Model 3, σχεδόν χωρίς παρέμβαση από τον οδηγό

Πολλοί – μερικές φορές άδικα, μερικές φορές δικαιολογημένα – έχουν κατηγορήσει την Tesla για διάφορα προβλήματα ποιότητας στη συναρμολόγηση και τα υλικά. Από την άλλη πλευρά, η συντριπτική πλειονότητα των ατυχημάτων με ενεργοποιημένο το Autopilot ήταν σφάλμα του οδηγού και όχι του αυτοκινήτου.

Η αμερικανική εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει το αυτόνομο σύστημα οδήγησης και από τον περασμένο Οκτώβριο διέθεσε τις λειτουργίες του Full Self Driving (FSD) σε μορφή beta στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ένα beta testers να κάνει ένα ταξίδι από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες με ενεργοποιημένο το FSD.

Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων της Καλιφόρνια είναι περίπου 610 χλμ. Και διαρκεί σχεδόν 5 ώρες και 45 λεπτά. Στο παραπάνω χρονοδιάγραμμα, διάρκειας 15 λεπτών, καθίσταται σαφές όταν το FSD λαμβάνει αποφάσεις. Ο οδηγός έπρεπε να επέμβει μόνο μία φορά καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς εντόπισε συντρίμμια στο δρόμο, το οποίο εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά του, αφού ένα διερχόμενο όχημα έφυγε από τη μέση.

Σύμφωνα με τον οδηγό, δεν ήθελε να περιμένει να δει αν το FSD θα προσπαθούσε να τα αποφύγει, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος καθυστέρησης οποιασδήποτε παρέμβασης. Επιπλέον, ο οδηγός δήλωσε ότι το ταξίδι δεν ήταν εξαιρετικό, καθώς σε μία περίπτωση το Μοντέλο 3 άλλαξε λωρίδες χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ωστόσο, αποφάσισε να μην επέμβει.

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι εάν κάποιος θέλει να αγοράσει συναρτήσεις FSD σήμερα, κοστίζει 10.000 $ και περιλαμβάνει τα ακόλουθα συστήματα:

  • Αυτόματη πλοήγηση: Αυτόματη οδήγηση από είσοδο αυτοκινητόδρομου σε έξοδο αυτοκινητόδρομου, συμπεριλαμβανομένων κόμβων και αργών κινήσεων αυτοκινήτων.
  • Αυτόματη αλλαγή λωρίδας: Αυτόματη αλλαγή λωρίδας κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.
  • Αυτόματο πάρκινγκ: Και σε παράλληλους και σε κατακόρυφους χώρους
  • Αναγνώριση και απόκριση στα φανάρια και σταματήστε τις πινακίδες
  • Αυτόματη οδήγηση σε δρόμους της πόλης

Το παραπάνω πακέτο επιτρέπει στον οδηγό να μην έχει τα χέρια του στο τιμόνι όταν το όχημα κινείται ανεξάρτητα, ενώ μπορεί να αλλάξει λωρίδες μόνο και να σταθμεύσει μόνος του. Σύντομα, οι δυνατότητες FSD θα είναι διαθέσιμες ως μηνιαία συνδρομητική υπηρεσία.

.Source