Τι πρέπει να κάνετε όταν το Google Drive σας εξαντλείται;

Το Google Drive προσφέρει άφθονο χώρο για αποθήκευση αρχείων στο διαδίκτυο και συγχρονισμό τους σε όλες τις συσκευές. Ο βασικός χώρος αποθήκευσης είναι ο ασύγκριτος χώρος των 15 GB εντελώς δωρεάν με πληρωμένες αναβαθμίσεις εάν χρειάζεστε περισσότερα. Ωστόσο, πρέπει να κάνετε κάποια βήματα εδώ και εκεί για να βελτιστοποιήσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο.

Τι πρέπει να κάνετε όταν το Google Drive σας εξαντλείται;

Εάν διαπιστώσετε ότι ο αποθηκευτικός σας χώρος στο Google Drive εξαντλείται, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χειριστείτε αυτό το πρόβλημα. Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να αποκτήσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης, χρησιμοποιώντας αυτό που έχετε ήδη πιο αποτελεσματικά.

Περιοδικά αδειάζετε τα σκουπίδια

άδειος κάδος

Όταν διαγράφετε αρχεία στο Google Drive, δεν διαγράφονται για πάντα. Στέλνονται στα σκουπίδια, όπου μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, με την πάροδο του χρόνου, προσθέτουν και χρησιμοποιούν τον χώρο αποθήκευσής σας άσκοπα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απαλλαγεί μόνιμα από τα διαγραμμένα αρχεία που δεν χρειάζεστε πλέον.

Απλώς κάντε κλικ στο Σκουπίδια Στο πλαϊνό μενού του Google Drive, επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να διαγράψετε και κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου ανακύκλωσης για να τα απαλλαγείτε μία για πάντα. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift για να επιλέξετε πολλά στοιχεία προς διαγραφή.

Ταξινόμηση κατά μέγεθος και διαγραφή μεγάλων αρχείων

Ο καλύτερος τρόπος για να ελευθερώσετε γρήγορα πολύ χώρο είναι να διαγράψετε τα μεγαλύτερα αρχεία που σας καταναλώνουν. Το Google Drive σάς επιτρέπει να ταξινομήσετε κατά μέγεθος αρχείου, ώστε να μπορείτε να δείτε πρώτα μεγάλα αρχεία και να τα διαγράψετε εάν δεν τα χρειάζεστε πλέον.

ταξινόμηση κατά αρχείο

Στο πλευρικό μενού και κάτω από την επιλογή Σκουπίδια, μπορείτε να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το χώρο αποθήκευσης που χρησιμοποιείτε για να δείτε μια ανάλυση μεταξύ των υπηρεσιών: Drive, Gmail και Google Photos. Κάντε κλικ στο Drive για να δείτε όλα τα αρχεία σας στο δίσκο ξεκινώντας από το μεγαλύτερο. Εάν μπορείτε να διαγράψετε οποιοδήποτε μεγάλο αρχείο, μην το σκεφτείτε! Απλά μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στην επιλογή Σκουπίδια και να τα διαγράψετε μόνιμα από εκεί.

ταξινόμηση κατά αρχείο-02

Επιπλέον, μπορεί να έχετε παρατηρήσει όταν τοποθετείτε το ποντίκι πάνω από τον αποθηκευτικό σας χώρο ότι τα συνημμένα του Gmail και του Google Photos καταλαμβάνουν χώρο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ανοίξετε αυτές τις υπηρεσίες ξεχωριστά για να δείτε εάν υπάρχει αρχείο για διαγραφή.

Προσθέστε το Dropbox ή το OneDrive στο παιχνίδι

dropbox-onedrive

Υπάρχουν πολλές άλλες υπηρεσίες cloud εκτός από το Google Drive που μπορούν να σας προσφέρουν δωρεάν χώρο αποθήκευσης. Το Dropbox προσφέρει 2 GB (με δωρεάν επιλογές για μικρές αναβαθμίσεις) και το OneDrive προσφέρει 5 GB δωρεάν. Εάν έχετε κάνει ό, τι μπορείτε για να ελευθερώσετε χώρο –αλλά χωρίς αποτέλεσμα– και δεν θέλετε να πληρώσετε για περισσότερο χώρο αποθήκευσης, προσθέστε μία από αυτές τις υπηρεσίες cloud στη ζωή σας. Σίγουρα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θυμάστε πολλά διαπιστευτήρια σύνδεσης και να χρησιμοποιείτε πολλές υπηρεσίες, αλλά δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για επιπλέον χώρο αποθήκευσης.

Για να διευκολύνετε τη ζωή σας, ορίστε συγκεκριμένους τύπους αρχείων σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, εάν εγγραφείτε στο Dropbox για επιπλέον χώρο αποθήκευσης, ανεβάστε όλα τα βίντεό σας εκεί και ανεβάστε όλα τα άλλα αρχεία στο Drive. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε ακριβώς πού να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο αρχείο.

Αναβαθμίστε τον αποθηκευτικό σας χώρο

αναβάθμιση-αποθήκευση

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, λάβετε ιδέες από άλλους: πρέπει να πληρώσετε για περισσότερο χώρο αποθήκευσης! Ευτυχώς, ο χώρος αποθήκευσης του Google Drive είναι πολύ φθηνός. Κάντε κλικ Αναβάθμιση χώρου αποθήκευσης στο πλαϊνό μενού για να δείτε τις επιλογές (πακέτα συνδρομής):

  • 15 GB είναι δωρεάν (ή 30 GB για το Google Apps for work)
  • 100 GB είναι 1,99 $ ανά μήνα
  • 1 TB είναι 9,99 $ ανά μήνα
  • 10 TB είναι 99,99 $ ανά μήνα
  • 20 TB είναι 199,99 $ ανά μήνα
  • 30 TB είναι 299,99 $ ανά μήνα

Εκτός αν έχετε μια επιχείρηση ή εταιρεία, είναι δύσκολο να χρειαστείτε περισσότερα από 1 TB, πόσο μάλλον 30 TB. Εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας και είστε έτοιμοι να λάβετε τον επιπλέον αποθηκευτικό σας χώρο χωρίς να χρειάζεται να διαγράψετε τίποτα.

Source