Με ένα ηλεκτρικό κουπέ θα κάνει ξανά το όνομά της

Η MG έχει ένα ηλεκτρικό κουπέ στα έργα, με το οποίο σκοπεύει να ξανακάνει το όνομά του.

Από το 1924, όταν ιδρύθηκε, το MG έχει περάσει από πολλά κύματα. Από τα πρώτα χρόνια, όταν τα αυτοκίνητά της έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, στα χρόνια που ήταν η αδερφή εταιρεία της Jaguar, η Triumph μέχρι που ξεχάστηκε, έχοντας βρει σπίτι στο Rover.

Το 2012 αγοράστηκε από την κινεζική SAIC Motor Corporation Limited, προκειμένου να ανακτήσει τη χαμένη δόξα της. Φαίνεται να θέλει να το κάνει αυτό, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Autocar, μέσω ενός ηλεκτρικό κουπέ, που βρίσκεται στο έργο.

Αν και έχει ήδη δύο ηλεκτρικά οχήματα στη σειρά του, τα ZS EV και 5, η MG λέγεται ότι είναι έτοιμη να εισέλθει στον κόσμο της ηλεκτρικής πρόωσης και να επιστρέψει το όνομά της στα υψηλά σκαλοπάτια του αυτοκινήτου, μετά από πολλά χρόνια, με αυτό το όχημα.

Στην πραγματικότητα, μέχρι το 2024, όταν γιορτάζει τα 100α γενέθλιά της, η βρετανική εταιρεία στοχεύει να πουλά 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα το χρόνο. Όσον αφορά το προαναφερθέν ηλεκτρικό κουπέ, αυτά τα μέσα ενημέρωσης δηλώνουν ότι θα παρουσιαστεί το 2021.

Αυτό δεν έχει ακόμα όνομα, αν και λέγεται ότι θα βασίζεται στην ιδέα του E-Motion, η οποία παρουσιάστηκε το 2017, οπότε είναι πιθανό να έχει το ίδιο όνομα.

Σε αυτό το στάδιο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις του δεν είναι γνωστά, αλλά εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιήσει μια μπαταρία 85 kWh με εμβέλεια 483 km, σε μια εποχή που λέγεται ότι θα είναι σπορ και αρκετά γρήγορο αυτοκίνητο.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο έτος οι φωτογραφίες είδαν το φως της ημέρας, δείχνοντας αλλαγές στο σχεδιασμό της, σε σύγκριση με την ιδέα, με το Autocar να γράφει ότι αυτό θα είναι το βασικό του στυλ, ενώ η τιμή του αναμένεται να οριστεί στα 30.000 λίρες. (μόλις πάνω από 33000 ευρώ), οπότε είναι πολύ φθηνό για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Πηγή

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στις Ειδήσεις Google για να είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζουν όλα τα νέα άρθρα! Εάν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτόν τον σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

.Source