Πόσο κοστίζει το KIA EV6 των 585 ίππων;

Η αποκάλυψη του KIA EV6 ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων ημερών, επιβεβαιώνοντας με την επιβλητική του μορφή αλλά και με τις πολλά υποσχόμενες προδιαγραφές του ότι υπάρχει ζωή στην εποχή της ηλεκτρικής πρόωσης.

Το KIA EV6 θα προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις, οι οποίες θα διαφέρουν μεταξύ τους από τον αριθμό των ηλεκτρικών κινητήρων, την ισχύ και τη χωρητικότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου.

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε τα επίπεδα του εξοπλισμού, διατηρώντας ως μοναδικά σταθερές τις επιβλητικές διαστάσεις του αμαξώματος, με το μήκος του να φτάνει τα 4,7 μέτρα και τον χώρο αποσκευών από 520 λίτρα.

Αλλά ας επιστρέψουμε στις εκδόσεις αυτοκινήτων και στις τιμές που προσφέρονται στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου έχουν ήδη ξεκινήσει οι παραγγελίες για το KIA EV6.

Η «βασική» έκδοση του KIA EV6 είναι εξοπλισμένη με έναν ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων, ο οποίος είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και οδηγεί τους πίσω τροχούς.

Αυτή η έκδοση έχει μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 58 kWh και εύρος 335 km, ενώ από την άποψη της απόδοσης, η διαδικασία επιτάχυνσης από ακινητοποίηση έως 100 km / h θα ολοκληρωθεί σε 8,5 δευτερόλεπτα.

Η τρέχουσα έκδοση του KIA EV6 θα κοστίσει 48.000 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα κίνητρα που προσφέρονται για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Old Albion.

Η επόμενη έκδοση του αυτοκινήτου είναι εξοπλισμένη με μπαταρίες χωρητικότητας 77,4 kWh καθώς και έναν πιο ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα του οποίου η ισχύς φτάνει τα 228 hp.

Από εκεί προχωράμε στις τετρακίνητες εκδόσεις του κορεατικού crossover στις οποίες συναντάμε δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Η έκδοση με μπαταρίες 58 kWh αποδίδει 235 ίππους και προσφέρει εμβέλεια 335 χλμ.

Στα 325 ίππους, η έκδοση τετρακίνησης με μπαταρίες 77,4 kWh σταματά, με την αυτονομία σε αυτήν την περίπτωση να ορίζεται στα 425 χιλιόμετρα.

Τέλος, υπάρχει η κορυφαία έκδοση GT με εύρος 585 ίππων και 400 χλμ., Η οποία έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει από ακινησία στα 100 χλμ / ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και να αναπτύξει ταχύτητα 260 χλμ / ώρα.

Το KIA EV6 GT αναμένεται να είναι η κορυφαία ηλεκτρική πρόταση στην ιστορία της κορεατικής μάρκας, γεγονός που το αποδεικνύει με τον δικό του τρόπο και την τιμή των 68.500 ευρώ.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι μια κατάθεση 100 100 είναι αρκετή για να εξασφαλίσει ένα από τα πρώτα KIA EV6 που θα παραδοθούν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου τον επόμενο Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το Car And Driver στις Ειδήσεις Google και γίνετε ο πρώτος που θα ακούσει όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.

Source