Το Λουτράκι είναι υποψήφιο για να φιλοξενήσει το Ράλλυ της Ακρόπολης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/3/2021

Μετά τη Λαμία, το Λουτράκι γίνεται η δεύτερη υποψήφια πόλη που ισχυρίζεται ότι θα φιλοξενήσει το φετινό Ράλι Ακρόπολης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας και βουλευτή Κορίνθου, Χρήστο Δήμα, τον Περιφερειακό Κυβερνήτη Πελοποννήσου, τον Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρα – Άγιος Θεόδωρος, Γιώργος Γκιώνης. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν την υποβολή πρότασης για τη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολης στην Πελοπόννησο, με έδρα την πόλη του Λουτρακίου.

Η Υφυπουργός Τουρισμού, Άννα Καλογερόπουλου, και οι Δήμαρχοι Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος, Νεμέα, Κωνσταντίνος Φρούσιος, Βέλος – Βόχα, Αννίβας Παπακυριάκος, Σικυωνία, Σπύρος Σταματόπουλος και Ξυλοκάστελος – Ξυλόκαστρος – συμμετείχαν επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μια πλήρης μελέτη υποβλήθηκε στον κ. Αυγενάκη – αρχείο αίτησης για φιλοξενία και διεξαγωγή του κορυφαίου αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), που θα φιλοξενηθεί από τη χώρα μας από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2021, μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, όπως ανακοίνωσε επίσημα την περασμένη Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια πρόταση υποβλήθηκε χθες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με έδρα την πόλη της Λαμίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συγχαίρωσαν τον Υφυπουργό για τη μεγάλη επιτυχία της επιστροφής του Ράλι Ακρόπολης στο πρόγραμμα WRC και τόνισαν ότι η Πελοπόννησος και το Λουτράκι έχουν τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να φιλοξενήσουν τον αγώνα.

Ο κ. Αυγενάκης τους ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο και την προετοιμασία που έχουν κάνει και επεσήμανε ότι η περιοχή γνωρίζει καλά από τη διοργάνωση του «Ράλι των Θεών», καθώς έχει ήδη την εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια. Πρόσθεσε, στην πραγματικότητα, ότι «μία από τις δύο Περιφέρειες, την Πελοπόννησο και τη Στερεά, και αν επιλεγεί, η βεβαιότητα είναι ότι θα είναι ένας μεγάλος αγώνας που θα θυμόμαστε για χρόνια».

Source