Διάκριση Νέου Κόσμου για το Πολυτεχνείο Κρήτης

Νέα δραστηριότητα, νέες διακρίσεις! Η ομάδα TUCER (Τεχνικό Πανεπιστήμιο Κρήτης Eco Racing), το οποίο από το 2007 έχει κερδίσει πρώτες θέσεις και διακρίσεις για το Πολυτεχνείο Κρήτης με την κατασκευή ασφαλών και αποδοτικών ηλεκτρικών οχημάτων, συμμετείχε φέτος στο παγκόσμιος διαγωνισμός προγραμματισμού «Shell Eco-marathon Autonomous Programming Competition 2021».

βυτία
Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, αποσκοπούσε στην ανάπτυξη ενός αυτόνομου συστήματος πλοήγησης για ένα συμβατικό αστικό όχημα και οδήγηση σε αστικό περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως την κατανάλωση του οχήματος και η καλύτερη στρατηγική κυκλοφορίας για το απόσταση και το χρόνος οδήγησης. Οι ανταγωνιστικές ομάδες χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό αλγορίθμων βελτιστοποίησης και μηχανικής μάθησης, προκειμένου το όχημα να «σχεδιάσει» την πορεία του και να κινηθεί αυτόνομα σε ρεαλιστικές συνθήκες δρόμου και περιβάλλοντος. Η ομάδα TUCER, μετά από έντονο ανταγωνισμό που διήρκεσε αρκετές ημέρες και με συνεχή αλλαγή στην κατάταξη, κατέλαβε το 6ο θέση για συνολικά 32 συμμετέχοντες από εκπαιδευτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο, όπως το Πανεπιστήμιο Cornell, το Πανεπιστήμιο Penn State, το UCLA κ.λπ.

Τα λεπτομερή αποτελέσματα.

Η ομάδα μας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές των Σχολών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (EMMY) και Μηχανικών Παραγωγής και Διαχείρισης (MPS):
Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (MPA), Κλεάνθη Κυριαζάκη (ΕΜΜ), Γιώργος – Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης (ΕΜΜΥ), με καθηγητή καθηγητή ακαδημαϊκής εποπτείας Λευτέρη Δοϊτσίδη της Σχολής MPD.

Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε από την Shell EcoMarathon σε συνεργασία με το Southwest Research Institute και αναμένεται να έχει τεράστια ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα νέα από την Κρήτη και τα Χανιά

.Source