Επιστρέφει από τη Δευτέρα 12 Απριλίου στο Δήμο Αθηναίων

Οι οδηγοί που θα προσπαθήσουν να σταθμεύσουν τα οχήματά τους στο κέντρο της Αθήνας από την επόμενη Δευτέρα (12/4), θα πρέπει να πληρώσουν την κατάλληλη τιμή, καθώς ο Δήμος Αθηναίων επαναφέρει το ελεγχόμενο σύστημα στάθμευσης που είχε εισέλθει στον πάγο λόγω του Covid-19 πανδημικά μέτρα.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει ότι στα μέρη που έχουν τοποθετηθεί για τη στάθμευση των οχημάτων επισκεπτών (πινακίδα P69-ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ), από τις 12 Απριλίου ο δωρεάν χώρος στάθμευσης των οχημάτων θα παύσει να ισχύει και από τώρα και στο εξής θα επιτρέπεται μόνο μετά την καταβολή αντίστοιχου τέλους. , η οποία θα είναι ανάλογη της διάρκειας στάθμευσης.

Ο ελεγχόμενος χώρος στάθμευσης ισχύει στους χώρους επισκεπτών τις καθημερινές από 9:00 έως 21:00 και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 16:00. Στα μέρη των κατοίκων και στους ειδικούς χώρους το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ισχύει 24 ώρες την ημέρα και όλη την ώρα του έτους, χωρίς χρονικό όριο για όλες τις ημέρες και ώρες.

Οχήματα με αναπηρικό καροτσάκι μπορούν να σταθμεύσουν ελεύθερα στις θέσεις των επισκεπτών, δωρεάν, επίσης, όλες τις ημέρες και ώρες Για οχήματα επισκεπτών, ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται σε 50 λεπτά για μισή ώρα στάθμευσης και αύξηση κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα που φτάνει τα 2 ευρώ. Για 2.5 ώρες στάθμευσης ο χρήστης πρέπει να πληρώσει 4 ευρώ και για 3 ώρες στάθμευσης 6 ευρώ. Ο πληρωμή του τέλους στάθμευσης γίνεται με χρήση ξύστρα και ηλεκτρονικές κάρτες (Μηχανές POS) προπληρωμένος χρόνος στάθμευσης (αξίας 1 ευρώ, 2 ευρώ και 6 ευρώ). Αυτές οι κάρτες είναι διαθέσιμες από τρίτους προμηθευτές (περίπτερα, κ.λπ.).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελεγχόμενο σύστημα στάθμευσης ΕΔΩ

Source