Το “πόρτα” 5-θυρών και ηλεκτρικό

Οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων είναι γνωστοί για το σχεδιασμό «προτιμήσεις» τους στα σύγχρονα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, αλλά αυτή τη φορά μας παίρνουν πίσω πολλά χρόνια. ΕΙΔΙΚΑ, η μάρκα Ora των Great Wall Motors, θα παρουσιάσει στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης (ανοίγει στις 21 Απριλίου), ένα νέο καθαρά ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το θρυλικός VW Beetle, το περίφημο “σκαραβά”.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες φωτογραφίες, το προφίλ και το πίσω μέρος του νέου μοντέλου Ora θυμίζουν έντονα το κλασικό Beetle, μοιάζοντας με μια σύγχρονη μετενσάρκωση του. Η κύρια διαφορά είναι ότι το κινεζικό αυτοκίνητο έχει δύο πόρτες (5 πόρτες), για περισσότερη πρακτικότητα και περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες. Το πλευρικό τμήμα διακρίνεται από τις έντονες και χαρακτηριστικές καμπύλες, καθώς και από το πίσω μέρος, με τα προεξέχοντα φτερά και τα μικρά κάθετα οβάλ φωτιστικά. Υπάρχουν ομοιότητες με το πρώτο Beetle στο εσωτερικό, όπως είναι στο ρετρό σχεδιασμό του τιμονιού και του μικρού στρογγυλού ταμπλό οργάνων.

Η Ora πρέπει να επιλέξει από τα ακόλουθα έξι ονόματα ψηφίζοντας: Ora Spirit Cat, Ora Punk Cat, Ora Noble Cat, Ora Posh Cat, Ora Royal Cat και Ora Bridge Cat. Το τελικό όνομα θα ανακοινωθεί στις 18 Απριλίου και θα είναι αυτό με τις περισσότερες ψήφους.

Δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επίσημες πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη της. Ωστόσο, λέγεται ότι είναι πολύ πιθανό ότι θα έχει τον ηλεκτροκινητήρα 143 ίππων και 210 Nm ροπής, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο Ωραία γάτα. Σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρον να το δούμε στην τελική του μορφή και αν το VW θα αντιδράσει στην ομοιότητά του με τον παλιό Beetle.

Πηγή: www.firstpost.com

Source