Η γέννηση του νέου Maserati MC20 (Βίντεο)

Η γέννηση ενός νέου supercar είναι πάντα μια συναρπαστική στιγμή για τους λάτρεις των αυτοκινήτων, οι οποίοι περιμένουν ανυπόμονα την επόμενη μεγάλη στιγμή.

Αναμφίβολα, ωστόσο, είναι επίσης για την εταιρεία, η οποία έχει προετοιμάσει, επενδύσει, μελετήσει και προσαρμόσει τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, όπως συνέβη φυσικά για το νέο Maserati MC20.

Στο αρχικό βίντεο που είναι διαθέσιμο, μπορείτε να δείτε πώς γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο. Από μια ιδέα, το Maserati MC20 πήρε σάρκα και αίμα και πήγε στην παραγωγή.

Το Maserati MC12, που ήταν η έμπνευση για το νέο MC20, χτίστηκε σε 50 μονάδες “Stradale” και 12 στην έκδοση “Corse”. Φορούσε κινητήρα V12 (γωνία 45 °) με 48 βαλβίδες και παρήγαγε 639 και 760 ίππους αντίστοιχα.

Χάρη στο σώμα των ανθρακονημάτων και τους τροχούς μαγνησίου, το συνολικό βάρος περιορίστηκε στα 1.335 κιλά. Είναι αρκετά; Προφανώς όχι, καθώς όπως θα δείτε και θα ακούσετε σε αυτό το πρώτο επεισόδιο, το νέο μοντέλο είναι σαφώς πιο σημαντικό και σπάνιο από το MC12.

Όλα ξεκίνησαν με τον νέο κινητήρα του MC20, που ονομάζεται Neptune και προφανώς προέρχεται από τη Formula 1. Αλλά η «ψυχή» του είναι 100% Maserati και κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Modena.

Η αρχιτεκτονική του νέου V6 (γωνία 90 °) των 3 λίτρων, διαφέρει πολύ, όπως θα δείτε, σε σύγκριση με εκείνη που βρέθηκε στο Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Η μέγιστη απόδοση φτάνει τα 639 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 730 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ., που σημαίνει αναλογικά 213 ίππους ανά λίτρο!

Έτσι, η σπίθα που αναφλέγει πυρκαγιές στο Maserati MC20, ξεκινά από την καρδιά της, τον νέο κινητήρα Neptune. Μοιραστείτε μαζί μας το πάθος των ανθρώπων της ιταλικής εταιρείας, απολαμβάνοντας το πρώτο επεισόδιο και συντονίστε τα επόμενα…

Source